Krimi

2023.11.24. 09:15

A lányaimmal együtt én is meghaltam – mondta az édesanya, akinek gyerekeit álmukban ölte meg az apjuk (videó)

Tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte első fokon a Budapest Környéki Törvényszék azt a férfit, aki a hozzá kapcsolattartásra érkező két lányát álmukban megölte Aszódon – közölte a bíróság az MTI-vel csütörtökön. Az ítélet nem jogerős.

Fotó: Tények

Azt írták: a férfi és felesége házassága megromlott, elhidegültek egymástól, kapcsolatuk elmérgesedett és a nő két közös lányukkal 2018-ban elköltözött a férfitól. A bíróság 2022 áprilisában bontotta fel a házasságukat, és a gyermekeket az édesanyjuknál helyezte el, míg az édesapjuk részére kéthetente személyes kapcsolattartást biztosított.

A férfi elhatározta, hogy a válás és a gyermekek elhelyezése miatt bosszút áll, majd végez magával. Terve megvalósításához vásárolt egy baltát, majd 2022. május 20-án a testvérének, egy ügyvédnek, illetve a Gödöllői Járásbíróságnak is leveleket fogalmazott meg. Írásaiban kifejtette, hogy tervét nem tartja helyesnek, azonban az őt ért igazságtalanságok erre kényszerítik – ismertette a bíróság.

Hozzátették: 2022. május 20-án mindkét lány az édesapjánál volt, és miután elaludtak, a férfi egy szúróeszközzel, illetve egy baltával végzett a lányaival. Mindkét gyermek a helyszínen belehalt a sérüléseibe, apjuk másnap délelőtt öngyilkosságot kísérelt meg.

Az ügyészség előre kitervelten, aljas indokból, részben különös kegyetlenséggel, több ember és egyben védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat ellene. A Budapest Környéki Törvényszék pedig csütörtökön kihirdetett ítéletében bűnösnek mondta ki emberölés bűntettében és ezért őt fegyházban letöltendő tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte. A bíróság enyhítő körülményként csak a büntetlen előéletet tudta figyelembe venni, míg súlyosító körülmény számos volt az ügyben – írta a bíróság.

Közölték azt is, hogy a döntést az ügyész tudomásul vette, az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett, a vádlott a bűnösségét nem vitatta. A bíróság véglegesítette a kényszerintézkedést fenntartó végzést a másodfokú eljárás befejezéséig.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában