időjárás

2017.09.16. 18:12

Esős, szeles vasárnap elé nézünk

Címkék#időjárás

Nyugaton hűvösebb, keleten melegebb lesz.

Ahogyan az a Kárpát-medencében gyakori, ismét nyugat felől borul be az ég, eleinte a Dunántúlon és északon, majd keleten is többfelé alakul ki eső, zápor, helyenként zivatar.

Vasárnap kezdetben többnyire erősen felhős lesz az ég, csak délutántól szakadozik, csökken délnyugat felől a felhőzet. Délutánig sokfelé, késő délutántól délnyugat felől egyre kevesebb helyen fordul elő eső, zápor, zivatar. A Dunántúlon és északon jelentős mennyiségű csapadék várható. A déli, délkeleti szél élénk, helyenként erős lesz, majd vasárnap napközben a szél nyugatira fordul, többfelé megerősödik, főként délkeleten viharossá fokozódik. Zivatarok környezetében máshol is lehetnek viharos széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap a Miskolc-Baja vonaltól nyugatra 14 és 20, keletre 21 és 29 fok között várható.

Vizeink hőmérséklete

A Balaton és a Velencei-tó vize 17-18 fokos, a Szelidi-tó, a Lupa tavak és a Tisza-tó vize 19 fokhoz körüli, a Fertő tó 15 fokos.

A Duna vize Dunaújváros fölött 16 és 17, a déli szakaszon 18 fok körül alakul. A Tisza felső és középső vidékén a víz 16 és 19 fok között van, Szegeden pedig a legmelegebb, de ott is csak 20,5 fokos.

Az Adrián túlnyomóan felhős idő várható, sokszor kell számítani esőre. A hőmérséklet 25-28 fok között alakul, a tenger vize a horvát partoknál 23-25 fokos.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!