Támogatás

2023.11.14. 13:15

Napelemparkkal segíti az Ökumenikus Segélyszervezet fenntartható működését a Mol

Az Ökumenikus Segélyszervezet Csepeli Központjának fenntartható működését a Mol egy 20 millió forint értékű napelemparkkal segíti – hangzott el a segélyszervezet budapesti sajtótájékoztatóján kedden.

MW

Lévai Anikó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete, Orbán Viktor miniszterelnök felesége (b), Lehel László, segélyszervezet elnök-igazgatója (j2) és Világi Oszkár, a Mol vezérigazgató-helyettese (b2) beszélget a szervezet csepeli központjában tartott sajtótájékoztató után 2023. november 14-én

Forrás: MTI

Fotó: Bodnár Boglárka

A bejelentésen, ahol kiemelték azt is, hogy a segélyszervezet célja, hogy az általa üzemeltetett szociális intézmények energiaellátását a lehető legteljesebb mértékben megújuló energiák révén fedezze, jelen volt Lévai Anikó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete, Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója és Világi Oszkár, a Mol vezérigazgató-helyettese.

Napelemek az Ökumenikus Segélyszervezet csepeli központjának épületén 2023. november 14-én
Fotó: Bodnár Boglárka / Forrás: MTI

 A Mol még a 2000-es évek elején kezdett együttműködni az Ökumenikus Segélyszervezettel, emlékeztetett a vállalat vezérigazgató-helyettese. Hozzátette, hogy ez egy "gyümölcsöző kapcsolat", amelynek "konkrét eredményei" vannak. 

Ennek újabb példája a Csepeli Szociális és Fejlesztési Központ épületére telepített, 94 napelem panelből álló rendszer, amely teljesen kiválthatja az intézmény éves villamosenergia felhasználásának több millió forintos költségét és magába foglalja a 40,42 kWp teljesítményű, hálózatra visszatápláló naperőmű telepítését, az ehhez kapcsolódó elektromos munkákat, és az elektromos hálózat bővítését, korszerűsítését 

– hangzott el.

Ez a napelempark arról szól, hogy komoly tétel kerül ki most a szervezet költségvetéséből: ezután már nem kell fizetniük az elektromos áramért

 – jelentette ki Világi Oszkár. 

Megjegyezte: fontos számukra, hogy mindig találjanak olyan támogatási formát, amely a segélyszervezetnek konkrét, kézzelfogható segítséget jelent, és a Mol számára is kiemelten fontos ügy, amilyen az energiahatékonysági projektjük.

Ugyanakkor a Mol-vezető biztosította a segélyszervezetet arról, hogy folytatni fogják a támogatásukat, mert nagy öröm számukra, hogy olyan szervezet mellé állnak, amely segíti az elesetteket. 

A "jótett megérdemli, hogy támogassák"

 – fogalmazott Világi Oszkár. 

Lehel László elmondta, hogy 

a krízishelyzetbe került családokat és Ukrajnából menekülőket is segítő csepeli szociális és fejlesztési központjuk 14-15 millió forintot takarít meg így a rezsiköltségen. Ezt az összeget a szervezet a rászoruló családok támogatására tudja fordítani 

– jegyezte meg. 

Köszönetet mondott a Mol Magyarországnak, közös értéknek nevezve a fenntarthatóságot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában