Szerencsejáték

2023.10.26. 15:02

Megújult a TippmixPro, bevezették a nyeremények azonnali kifizetését

Elindult az új TippmixPro, a Szerencsejáték Zrt. vadonatúj sportfogadási oldala, számos új funkcióval bővítve a meglévőket. Túl azon, hogy megérkezett a fogadáskészítő és az azonnali kifizetés funkció, hazánkban csak itt lehet tétet rakni a magyar látványcsapatsportok eseményeire. Cél a világszínvonal, magyarspecifikusan.

MW

A nemzeti lottótársaság bevételének immár több mint felét a sportfogadások adják

Forrás: Világgazdaság

Fotó: Vémi Zoltán

Szerda este indult el a megújult TippmixPro oldala – jelentette be Mager Andrea, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója egy csütörtöki háttérbeszélgetésen, amelyről a Világgazdaság számolt be. Kialakításában egyetlen szempont vezérelte a nemzeti lottótársaságot, hogy világszínvonalú terméket kínáljon a sportfogadóknak. Mager kiemelte, az egyéves kiválasztási folyamat nyertese az EveryMatrix lett, ezzel a céggel egy közös projektmunka kezdődött. A díjnyertes OddsMatrix sportfogadási platformnak köszönhetően jelentősen bővült a sportfogadási kínálat és többek között számos piacvezető funkció vált, válik elérhetővé.

Az átállási folyamat okozta az átmeneti üzemzavart

Mindez az elnök-vezérigazgató szerint azért fontos, mert a legtöbb cég dobozos terméket kínál a piacon, azonban ezeket a magyar szabályozáshoz kellett alakítani. Mindezt úgy, hogy a játékosoknak az új rendszerbe ne kelljen ismét regisztrálniuk. Ez az átállási folyamat okozta egyébként az átmeneti üzemzavart is – hangzott el. 

Mager Andrea szólt arról is, hogy a Szerencsejáték is változáson ment keresztül, lottótársaságból alakult át. 

A nemzeti lottócég árbevételének több mint felét a sportfogadások adják, a lottó és sorsjegyek terén ugyanakkor megmaradt a monopolhelyzete. 

Mager többek között beszélt arról is, hogy a területet ellenőrző szakhatóság szigorú blokkolási rendszert vezetett be olyan honlapok ellen, melyek nem rendelkeznek magyar játékengedéllyel. Az illegális honlapok vonzerejét a bővített választék és az azonnali kifizetések jelenthették, ám a magyar lottótársaság a fejlesztésekkel ezekre is reagált.

Könnyítettek a nyereménykifizetési szabályokon

A vállalat egyszerűsítette a bet.szerencsejatek.hu oldalon és az SMS-ben feladott szelvényekkel elért nyeremények felvételét. A nyeremények jóváírásának felső összeghatára 599 999 forintra emelkedett a korábbi 200 000 forintról, azaz, ha a bet.szerencsejatek.hu oldalon – ahol a számsorsjátékok, az e-sorsjegyek, a Totó, a Góltotó érhető el – játszik a fogadó és nyer, eddig az összegig jóváírják a nyereményt a belső egyenlegen. Ha sms-ben játszik valaki, szintén eddig az összeghatárig kapja meg automatikusan a nyereményét.

599 999 forint feletti összeg esetén továbbra is személyesen lehet elindítani a nyereményigénylést.

Dörzsölhetik a tenyerüket a játékosok: bevezették az azonnali kifizetést

Horváth Zoltán, az Odds Központ vezetője úgy fogalmazott, a meglévő jók megtartása mellett a felmerülő igényekre is reagálni kívántak. Megerősítette, hogy a sportfogadás nagy változáson ment keresztül, immár hardver- és szoftverigényes ágazattá nőtte ki magát gyors reagálási elvárással. Összetett, innovatív termékké vált.

A megújulás során a Szerencsejáték Zrt. modernizálta és hatékonyabbá tette a fogadási folyamatokat. 

Az egyik ilyen funkció a játékosok számára rendkívül népszerű cashout, azaz azonnali kifizetés, ami pörgős, dinamikus játékélményt biztosít.

Ennek részleges és automatikus formája is elérhetővé vált. Az új funkciók között szerepel még a fogadáskészítő szolgáltatás, amelynek segítségével a játékosok akár egyetlen mérkőzésre is tudnak kötésben fogadni, ehhez pedig mérkőzésenként több száz fogadási piacot kínál a tippmixpro.hu.

Az oldal nagy előnye még, hogy legálisan csak itt lehet tétet rakni a magyar látványcsapatsportok eseményeire, mint például a labdarúgás, a kézi-, a röp-, a kosár- vagy a vízilabda eseményeire. Ezenkívül gyorsabb és egyszerűbb lett a regisztráció is, ami azért fontos, mert a magyar szabályozások szerint előzetes ellenőrzést követően tehet tétet, illetve vehet fel nyereményt a játékos. Mobilalkalmazásokat is kifejlesztettek.

Mióta van Tippmix Magyarországon? 

A Tippmix 1997-ben heti egy alkalommal, 120 fogadási eseményt kínálva indult el Magyarországon. A kezdetektől nemcsak futballmérkőzésekre, de jégkorongkupákra, atlétikai versenyekre és Forma–1-es futamokra is kínált fogadási lehetőséget. Internetes formában 2006 óta elérhető, a fogadási ajánlat ekkorra már heti kétszer 255 sorosra növekedett.

A tippmixpro.hu online sportfogadási portál 2013 májusában indult, 2015-től bővült a kínálata, ekkor már több ezer fogadási lehetőséget kínált és elérhetővé vált az élő fogadás is. 

Egyik rekordját a 2018-as évben regisztrálta, ekkor 1,1 milliárd forintnyi nyereményt fizettek ki.

A koronavírus-járvány tovább bővítette a kínálatot, 2020 novemberében pedig további újítás következett, megjelent a mobilformátum. Jogszabály szerint az online piacnyitás ez év január elsejével történt meg, tisztítva a piacot, mivel a magyar engedéllyel nem rendelkező illegális oldalak a magyar költségvetést is jócskán megkárosították a jellemzően adóoptimalizálásra berendezkedett offshore modelljükkel. Az állami vállalatnak jelenleg egy hazai versenytársa van, ám nem a konkurensek száma a meghatározó, hanem a szereplők jogszabálykövető magatartása – hangsúlyozta a Szerencsejáték Zrt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában