Csúcsot döntött

2023.07.15. 15:00

Még soha nem volt ilyen népszerű a Virágos Magyarország verseny

A 30. alkalommal meghirdetett környezetszépítő versenyen 383 belföldi és külhoni település 549 pályázattal vesz részt – közöle a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) pénteken az MTI-vel.

Illusztráció/Virágok Kaposvár főterén

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

A verseny szervezői a főkategóriák mellett számos tematikus díjat hirdettek meg, ezek közül évek óta a legvirágosabb főtér a legnépszerűbb – írták. Az őszi eredményhirdetéskor az is kiderül, melyik település büszkélkedhet a legszebb fasorral vagy óvodakerttel. Új kategória a virágos városi és faluséta, az Építési és Közlekedési Minisztérium támogatásával pedig a helyi versenyeket és virágosítási kezdeményezéseket jutalmazzák.

A jubileumi megmérettetésen az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt kapott a fenntarthatóság. 

Idén már zöld innováció kategóriában is lehetett indulni, a verseny közösségi felületein pedig a környezetszépítő tanácsok mellett a környezettudatosság is megjelenik. 

 A tudatos zöldfelület-gazdálkodás egyre népszerűbb a települések körében, a pályázói érdeklődés is azt jelzi, hogy a fenntarthatóság témája nem csak a szervezők számára fontos – tették hozzá.

 

A pályázatok bírálataiban 180 kertész-, tájépítész- és településtervező mérnök, turisztikai szakember vesz részt, a kategóriagyőzteseket ősszel hirdetik ki.

 A nyertesek a fődíjakon kívül kertészeti jutalmakhoz és konzultációs lehetőségekhez is juthatnak, emellett minden pályázó kap egy facsemetét - olvasható a közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában