Határidő

2022.06.05. 11:20

Június 15-ig várják a javaslatokat a Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díj kitüntetettjeire

A Pénzügyminisztérium (PM) ebben az évben is díjazza a a pénzügyi tudatosság fejlesztésében kimagasló tevékenységet végző oktatási intézményeket és pedagógusokat, valamint a kimagasló eredményeket elérő diákokat.

A tárca közölte, hogy a pénzügyi tudatosság fejlesztése során 

a legkimagaslóbb tevékenységet felmutató tanulót 150 ezer forinttal, általános vagy középfokú iskola tanárát félmillió forinttal, iskolát pedig 2 millió forinttal díjaz. 

A javaslatokat a pénzügyminiszter által felkért ötfős bizottság értékeli. A díj adományozásáról a testület értékelésének figyelembevételével a pénzügyminiszter dönt.
A kormány 2017 végén fogadta el a pénzügyi tudatosság előmozdítását segítő stratégiáját, amelynek keretében számos intézkedés támogatja a fiatalok és a lakosság tudatosságának fokozását a pénzügyi ismeretek erősítése érdekében. 

A Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díjjal a pénzügyminiszter az ebben a folyamatban kimagasló teljesítményt nyújtók eredményeit kívánja elismerni. A kormány álláspontja szerint a magyar emberek pénzügyi tudatosságának növelése nemzeti érdek, mert fontos hatása van a családok jólétére, a fenntartható gazdasági növekedésre.
A díj odaítélésére vonatkozó javaslatokat – rendhagyó módon – a tanév végéig,  június 15-ig fogadja a tárca. 

Javaslatokat nyújthatnak be az iskolák fenntartói, vezetői, illetve az iskolai szintű szülői munkaközösség.

Borítókép: Gondos Judit, a Pénzügyminisztérium közigazgatási államtitkára (b) külön elismerést ad át a Szafián családnak a Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díjak ünnepélyes átadásán a minisztérium Pénztártermében 2021. október 1-jén. MTI/Mohai Balázs
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában