oktatás

2021.06.11. 14:30

Innovatív technikum és gimnázium létesül Biatorbágyon

Megkezdődött a Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium építése, az intézményben jövő szeptembertől ötszáz diák kaphat piacképes logisztikai, pénzügyi-számviteli és informatikai gazdasági szaktudást, valamint egy gimnáziumi osztályt is elindítanak.

Az Ökumenikus Segélyszervezet közleménye szerint az intézménybe felvételt nyerő diákok a legmodernebb digitális technológiákat használó, 21. századi innovatív nevelési környezetben kaphatnak támogatást készségeik, személyiségük és ismereteik fejlesztéséhez.

A Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium az oktatási környezet kialakításában és az oktatási módszertanban is épít a legkorszerűbb nemzetközi és magyar modellekre, tapasztalatokra, és Magyarországon egyedülállóan hasznosítani kívánja a dán szakképzési rendszer elemeit – írták.

A beruházásban a modern oktatási tér létrehozásakor a környezet infrastruktúrájának jelentős fejlesztése is megvalósul – tették hozzá.

Az intézmény előkészítése 2019-ben kezdődött meg a kormánnyal, az Innovációs és Technológiai Minisztériummal és a dán Velux Alapítványokkal szoros együttműködésben. A középiskola teljes egészében kormányzati támogatásból épül fel, működéséért az Ökumenikus Segélyszervezet az Oktatásért Alapítvány felel majd.

Az iskola nevelési programjában a minőségi oktatás mellett fontos szerepet kapnak majd olyan ökumenikus, keresztény alapértékek, mint a család, a szolidaritás, a közösség vagy a teremtésvédelem – olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában