még van idő

2021.04.25. 13:58

Május vége a felügyeletidíj-bevallás benyújtásának határideje

Május utolsó napjáig kell benyújtaniuk az élelmiszerlánc-szereplőknek a 2021. évi felügyeletidíj-bevallásukat, melyet már jelenleg is teljesíthetnek – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Felhívták a figyelmet arra, hogy a bevallási felület elérhető a Nébih honlapján az Ügyfélprofil Rendszerben – írja az MTI.

Vállalkozások esetén a bevallást a cég önálló képviseletére jogosult személy vagy meghatalmazott nyújthatja be – ismertették.

A közleményben arra is kitértek, hogy a korábbi évekhez képest idéntől a takarmányozási célból termesztett növények értékesítése esetében a kötelezettség az értékesítési lánc minden szakaszában fennáll, függetlenül a forgalomba hozatal céljától vagy a termék további felhasználási módjától.

A befizetéshez szükséges pénzügyi bizonylatokat a bevallási határidőt követően, a bevallási felületen érhetik el az érintettek – jelezték. Az első részlet befizetési határideje idén július 31., a második részlet befizetési határideje 2022. január 31. lesz – tették hozzá.

A felügyeleti díjjal kapcsolatban további információkat a Nébih honlapján lehet találni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában