ELVIRA

2020.08.05. 17:00

Már elérhetők a pótlóbusz megállóhelyek a MÁV-START online menetrendi keresőjében

Az utasok könnyebben, pontosabban tudnak tájékozódni a vonatokat helyettesítő buszok megállóiról – közölte a MÁV Zrt.

A MÁV Zrt. közleményében azt írta, hogy megfelelő közúti kapcsolat vagy buszforduló hiányában a pótlóbuszok nem minden vasútállomást, megállóhelyet tudnak megközelíteni, ezért rendszerint azok térségében jelölnek ki egy autóbusz-megállóhelyet a pályakarbantartásokhoz, felújításokhoz kapcsolódó vágányzárak vagy az ideiglenes járványügyi menetrendek esetében.

Eddig az online menetrendi kereső csak a vasúti állomást illetve megállóhelyet jelezte, ezért az utasok nem kaptak pontos információt arról, hogy hol áll meg a vonatok helyett közlekedő autóbusz, hol kell felszállni, leszállni. Erről eddig az állomásokon kifüggesztett vágányzári hirdetményről vagy az online kereső esetében egy belinkelt, pdf formátumú menetrendi táblázatból lehetett informálódni.

Az utasok a fejlesztésnek köszönhetően ezentúl a menetrendi kereső használata során könnyebben tudnak tájékozódni a pótlóbuszok indulási, érkezési helyéről, illetve az átszállási pontokról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában