Túljelentkezés

2020.06.16. 11:26

Megugrott a diákmunkára jelentkezők száma

Megugrott a diákmunkára jelentkezők száma az érettségi lezárásával párhuzamosan, az idén a munkaerőhiány helyett túljelentkezés tapasztalható – írta a Magyar Hírlap kedden.

Megjegyzik, hogy

az elmúlt két szezonban a munkaerőhiány volt a jellemző a diákmunka szektorra is, a megrendeléseket a szektor 80-85 százalékos hatásfokkal tudta kielégíteni.

A lapnak nyilatkozó iskolaszövetkezetek jellemzően egész évben elérhető lehetőségeket kínálnak, de a nyári szabadságolások és szezonális igények miatt ilyenkor több diák akár nagyobb óraszámban is tud dolgozni. Diákmunka szempontjából a kiskereskedelemben és a mezőgazdaságban van a legtöbb lehetőség, és népszerűek a Balaton környéki munkák.

Általános tendenciának nevezték, hogy minden pozícióra jelentkeznek a diákok, nem figyelhető meg olyan mértékű szelektálás részükről, mint az elmúlt években, és előfordul, hogy egy-egy meghirdetett diákmunkára két-háromszoros a túljelentkezés.

A szakemberek szerint a fiataloknak érdemes év közben is akár kisebb óraszámban dolgozniuk, mert a megrendelők gyakran előnyben részesítik az állandó diákokat

derül ki a Magyar Hírlap összeállításából.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában