zöld jövő

2020.02.04. 09:51

Több környezetvédelmi szakembert díjaztak

Az Agrárminisztérium szakértőjét is elismerték.

Környezetvédelemért dolgozó szakembereket díjazott a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége, az évente több kategóriában odaítélt „A Környezet Védelméért” Díjat 2000-ben alapította a szövetség – közölte a szakmai érdekképviselet hétfőn.

A 2019. évi „A Környezet Védelméért” életmű díjban részesült Bibók Zsuzsanna, az Agrárminisztérium szakértője több évtizedes szakmai munkájának elismeréséért, melyet levegőtisztaság-védelem és az integrált szennyezésmegelőzés terén fejtett ki.

A Környezet Védelméért vállalkozás kategóriában díjat nyert a Duna-Dráva Cement Kft., amely folyamatosan keresi annak lehetőségét, hogyan csökkentse technológiai innovációk bevezetésével a környezeti lábnyomát, illetve növelje társadalmi felelősségvállalását és hozzájáruljon a fenntartható, klímasemleges, körforgásos gazdaság tényleges megvalósításához.

A Környezet Védelméért diák kategóriába elismerésben részesült Sztancs Gréta, aki a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Vegyészmérnöki és Biomérnöki Karán 2019 januárjában szerzett okleveles környezetmérnöki diplomát, kiváló minősítéssel. Diplomamunkájában aktuális környezetvédelmi kihívásokkal, a technológiai hulladék értéknövelésével és a mikroalga- biomassza megújuló energiahordozóvá alakításával foglalkozik, melynek célja a szennyvízkezelésből visszamaradó biomasszahulladék értéknövelése, tüzeléstechnikai tulajdonságainak növelése és így szilárd megújuló energiaforrás létrehozása.

A Környezet Védelméért civil kategória győztese Tápai Mónika, a százhalombattai „Hulladékkommandó” Társadalmi Járőrszolgálat elnöke, aki több országos és helyi környezetvédelmi kezdeményezés „motorja”, országos és helyi programok aktív résztvevője. Az általa kidolgozott, hulladékelhagyást megelőző közösségi modell több más – e problémával küzdő – önkormányzat számára jelent megoldást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában