Téma az albán pékségek szerepe

2017.10.02. 14:10

Pékszövetség: szemléletformálásra van szükség

A minőségi péktermékeket készítő magyar sütőipari cégek érdekében a Magyar Élelmiszerkönyv további fejlesztésére van szükség – közölte a Pékszövetség, miután egyeztettek a Földművelésügyi Minisztérium (FM), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) képviselőivel az albán pékségekkel összefüggő kérdésekről.

Az MTI-hez hétfőn eljuttatott közös közlemény szerint a megbeszélés résztvevői egyetértettek abban, hogy fel kell hívni a vásárlók figyelmét arra, hogy a tisztességtelen vállalkozások, köztük az albán pékségek is kibújnak az idén nyáron életbe lépett új beltartalmi és minőségi előírások alól.

Ehhez mindössze arra van szükségük, hogy más néven – például kenyér helyett buciként – forgalmazzák termékeiket – hívták fel a figyelmet. Ezzel pedig nem csak versenyelőnybe kerülnek, hanem sok esetben a fogyasztókat is megtévesztik – tették hozzá.

Egyetértettek abban is, hogy a probléma megoldását jelentősen segítheti a fogyasztói tudatosság emelése, valamint a Magyar Élelmiszerkönyv további fejlesztése és ismertté tétele, amely a kormány nemrég elfogadott 20 pontos akciótervének is két kiemelt sarokköve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában