Bulvár-celeb

2024.01.27. 15:00

Rágózik hagymaevés után? A kutyáját meg is ölheti ezekkel a ételekkel

Ami számunkra finom eledel, az nekik akár végzetes is lehet.

MW

Illusztráció: Shutterstock

Sokak újévi fogadalma, hogy ezentúl odafigyelnek az egészséges étkezésre. Nagyon fontos azonban, hogy ami nekünk jót tesz, az nem biztos, hogy kutyáink számára egészséges. Sőt, néhány még halálos betegséget is okozhat kedvenc négylábúinknak. Jobb, ha odafigyelünk rá, mit is adunk nekik csemegeként. 

A következő listán szereplők fogyasztása például szigorúan tilos számukra.

Szőlő és mazsola

Habár ez a gyümölcs tökéletes alternatív nassolni való lehet számunkra, a kutyáknak toxikus, ugyanis a legkisebb mértékben is súlyos veseproblémát okozhat náluk.

Illusztráció: Shutterstock

Makadámdió

Tökéletes edzés előtti snack, hatalmas energiatartalommal. Szőrös barátainknak szörnyű méreg. Hányás, remegés, láz jelentkezhet náluk. 

Hagyma, fokhagyma

A fenti zöldségek alapvető, elengedhetetlen kellékei néhány otthoni fogásnak, azonban a kutyák számára akár főzve, akár sütve, akár por, akár krém formájában halálos: tönkreteszi ugyanis a szervezetükben a vörösvérsejteket így vérszegénységet okozva nekik.

Illusztráció: Shutterstock

Xylitol, édesítőszer 

Sokszor tanácsolják a fogyókúrázóknak, hogy az éhségérzet ellen rágózzanak. A kutyáknak azonban egy darab is hipoglikémiás sokkot okozhat, annyira megdobja az inzulinszintjüket az édesítőszer.

Sok más tartozik még a a kutyák számára nem ajánlott ételek közé. Például ilyen a joghurt, a sajt vagy a tej, ami a laktóz miatt gyomorproblémákat okozhat. Fontos tehát szem előtt tartani: ami nekünk jó, számukra nem feltétlenül az. A jó szándék is okozhat végzetes tragédiát így - írja a Mirror nyomán cikkében a Bors.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában