Gyász

2023.12.10. 18:19

Megható: sorra búcsúznak kollégái és tanítványai a szalagavatón elhunyt halasi szakoktatótól

Kollégái és tanítványai is siratják a Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium pénteki szalagavatóján tragikus hirtelenséggel elhunyt Csala Tibor szakoktatót.

Forrás: baon.hu

Megrendítő tragédia árnyékolta be a kiskunhalasi Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium péntek esti szalagavatóját. Az eseményen az iskola egyik köztiszteletben álló, szeretett oktatója, Csala Tibor rosszul lett. Életéért hosszasan küzdöttek a mentők, de már nem tudták megmenteni. Tanítványai és kollégái meghatóan búcsúznak az intézmény közösségi oldalán a szeretett oktatótól:

„A Teremtő mintha kivételesen vasból gyúrt volna össze, s úgy lehelt beléd táncos lelket… A vas ereje, a vas szilárdsága, s a vas hajlékonysága, a vas iparművészeti alapanyaga jellemezte életed, hivatásod és világlátásod! Hegesztő szakemberként, szakképzőiskolai oktatóként az egyik kezedben az elektróda izzott, a másik kezed műszaki rajzot készített, s a szíved felett irón hegye mutatott: Mester vagy! S ahol van mester, ott van tanítvány, s van munkatárs is” – idézi a baon.hu.

„Búcsúznak a tanítványaid, búcsúzunk mi, a kollégáid is!”

„A hagyományőrzés, a hagyományaink megélése, a magyar gasztronómia, a magyar népitánc, a jó foci, a jó magyar bor, a jó magyar család, a jó magyar közügy… elmondtad, eltáncoltad, megmutattad, s tettél a szebb világért: két kézzel, tollal, munkavédelmi bakanccsal és ünnepi rámás csizmával! Tegnap kitáncoltál a halandó, földi világunkból. Új, mennyei színpadon, új iskolai tanműhelyben találod most magad, s onnan látod a hűséges és hálás közösséged: ők visszanéznek rád… a sírástól megfáradt szeretteid, s a fájdalmas ürességet érző tanítványaid és munkatársaid! Tibor, Isten Veled!” – írta megemlékezésében Katus Károly, az iskola oktatója.

Közös fotóval búcsúzik Fülöp Róbert, a város polgármestere is a szeretett oktatótól

„Megrendülve állok a történtek előtt és mély részvétemet fejezem ki a KSZC Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium szakoktatója szeretteinek, hozzátartozóinak és az intézményi közösségnek, valamint barátainak. Isten nyugosztaljon, Tibor!” – írta közösségi oldalán a városvezető.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában