Ország-világ

2021.02.06. 13:21

Meghalt a magyar Eurovízió nyertese – tragikusan fiatalon vesztette életét

Megszakadt szívvel tudatjuk veletek, hogy tegnap, február 5-én társunk, barátunk, testvérünk, Siklósi Örs 29 éves korában hosszú küzdelem után távozott közülünk – írta a zenekar a közösségi oldalán.

Siklósi Örs énekes az Eurovíziós Dalfesztiválon Magyarországot képviselõ AWS zenekar minikoncertje elõtt a fõvárosi Akvárium Klubban 2018. április 23-án. A modern metált játszó csapat a május 10-i második elõdöntõben tizenharmadikként lép színpadra a lisszaboni versenyen.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Elmondani az elmondhatatlant, leírni a leírhatatlant. Ez az, amit most meg kell tennünk. Júniusban Örsnél leukémiát diagnosztizáltak – közölték.

Januárban tervezett kiállni elétek és a nyilvánosság elé, hogy elmesélje a történetét a betegséggel kapcsolatban. Tavasszal készült kiadni első szólólemezét, amit kiegészített zenekaros felállással, nyáron készült volna az AWS legújabb, ötödik nagylemeze és ősztől indultak volna újra a koncertek – írták a jövőbeli tervekkel kapcsolatban.

Csodálatos erővel és kitartással vitte végig az egész időszakot, bátorsága és kitartása példaértékű. Elvesztése felfoghatatlan és felbecsülhetetlen veszteség. Határtalan kreativitása, dalszövegeinek mélysége, színpadi jelenlétének elsöprő energiája és karizmája pótolhatatlan űrt hagy maga után, nem csak a mi életünkben, de a magyar könnyűzene és művészet világában is. Örs maga volt a tűz, melegszívű, szerető barát és társ. Rendkívül impulzív és inspiráló személyiség volt. Mindig lehetett rá számítani, sosem hagyott cserben senkit, elképesztően nyitott és szerető szívű ember volt. Ahogy ő szokta mondani másokra, Örs egy csoda volt – emlékeztek meg a fiatal énekesről.

Borítókép: Siklósi Örs énekes az Eurovíziós Dalfesztiválon Magyarországot képviselő AWS zenekar minikoncertje előtt a fővárosi Akvárium Klubban 2018. április 23-án

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!