még nincs kőbe vésve

2018.05.10. 14:09

Szobrot kaphat szülőhelyén Koncz Gábor?

A Kossuth-díjas színész nyolcvanadik születésnapjára szánt alkotást a pletykák szerint a művész intézte magának.

Budapest, 2015. május 27. Koncz Gábor színész a Hogy volt!? című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A műsorban Oszter Sándor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész munkásságát idézték meg. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Bár a művész határozottan tagadja, a nyilvános képviselő-testületi jegyzőkönyvekben ott szerepel a napirendi pont: köztéri szobrot állítanak Mezőkeresztesen Koncz Gábornak. A pletykák szerint maga a művész intézte, hogy kőbe véssék – írja a Bors.

A lap úgy tudja, a település Kossuth- és Petőfi-szobra mellé még a nyáron új alkotás kerülhet: Koncz Gábor kőszobra, amelyet a hírek szerint a művész maga finanszíroz. Bár már nem ott él, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja Mezőkeresztes díszpolgára is.

A Bors a település képviselő-testületi dokumentumaira hivatkozva azt állítja: a művész által felvetett ötletet a településvezetők is támogatták.

Bár a leendő szobor kinézetéről még nem sokat lehet tudni, az avatás dátuma állítólag már megvan: július 8-a, a Koncz Gábor születésnapja.

Ő azonban továbbra is tagadja a dolgot, a lap megkeresésére határozottan azt válaszolta: „Kamu, hogy szobor készül rólam! Nem tudom, honnan vették ezt az információt.”

Mivel Mezőkeresztes polgármesterétől sem sikerült többet megtudniuk, így egyelőre nem marad más, mint a találgatás, egészen július 8-ig.

Borítókép: MTVA Fotó/ Zih Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában