Gazdaság

2011.10.27. 14:47

Tőzsdei megjelenés előtt a Masterplast

A magyar tulajdonú Masterplast Nyrt. részvényei hamarosan megjelennek a Budapesti Értéktőzsdén. A technikai bevezetésre - a PSZÁF jóváhagyását követően - 2011 novemberének második felében kerülhet sor, amit a társaság tervei szerint 2012-ben tőkebevonás követ - jelentette be csütörtökön a társaság igazgatótanácsa.

Miskei Anita

Az 1997-ben alapított sárszentmihályi székhelyű vállalkozás két tulajdonosa, Tibor Dávid elnök vezérigazgató, valamint Ács Balázs alelnök és csapatának eredményeként a Masterplast csoport a hazai mellett 13 leányvállalattal rendelkezik, és a kelet-közép-európai régió egyik vezető hőszigetelőanyag gyártója, és  forgalmazója. A társaság 2008 óta tagja a Budapesti Értéktőzsde Tőzsdeképes Cégek Klubjának, s hosszú távú célja, hogy a tőzsdén megjelenjen - jelentette be Tibor Dávid épp a Budapesti Értéktőzsde épületében ma a döntést. 

Hozzáfűzte, az idei év a technikai bevezetés lépéseire elegendő, jövőre azonban már tőkebevonást valósítanának meg. A társaságnak jelenleg ötmilliárd forint a saját tőkéje, vállalkozásának adózott eredménye konszolidáltan a 2010-es évben 160 ezer euró volt. Terveik szerint 10 millió darab 100 forintos névértékű részvényeket bocsátanak ki, s arra számítanak, hogy több milliárd forintos tőke érkezhet, akár magánvagyonokból is. Munkájukat segíti Bojár Gábor és Gara Iván, továbbá Szőnyi J. András igazgatósági tagok is, akik mind a tőzsdepiaci mozgásokat is jól ismerik, tapasztalataikkal támogatják a két fiatal cégvezetőt.

Mohai György a Budapesti Értéktőzsdén köszöntötte a társaságot, hangsúlyozta, örül, hogy a cég valóban szeretné kihasználni a tőzsdék adta lehetőségeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!