Gazdaság

2006.08.03. 02:29

A nők is vezetők lesznek

Dunaújváros - Augusztusban és szeptember még tart a regisztráció, aztán októbertől indul az az egyedülálló, a megyére is kiterjedő projekt, mellyel sikeressé teszik a vállalkozó nőket. Legkevesebb száz hölgy szerezhet mélyreható vállalkozói ismereteket

Mórocz Zsolt

Egyedülálló projekt indul a megyében, melyet a dunaújvárosi MMK első emeletén található Európai Fejlesztési és Tájékoztató Egyesület és a megye két kereskedelmi és iparkamarája, a Fejér megyei és a dunaújvárosi kamara jegyez. Együttesen indultak és nyertek a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program (HEFOP 1.3.1) pályázatán csaknem 15 millió forintot a programjukkal. Ennek keretében a Sikeres női vállalkozásokért Fejér megyében elnevezésű Európai Uniós projekt - mely a résztvevők számára térítésmentes- lehetővé teszi, hogy a 15 hónaposra tervezett keretprogramba legkevesebb száz, de a projekt ideje alatt legalább háromszáz asszony kapcsolódjon be. A tegnap tartott programismertetőn Gere János az egyesület vezetője és Udvariné Alexy Zsuzsa projektmenedzser elmondta, hogy nemcsak a már működő vállalkozások vezetőire, de a kezdőkre, sőt a munkanélküliek közül a vállalkozásukat tervező nőkre is számítanak. A projekt során nem kötelező minden modulon részt venni, csak az érdeklődési körnek megfelelőn. Sipos Éva, a megyei kamara főtitkára hozzátette, hogy a megye több településén a kamara kihelyezett irodáiban is jelentkezhetnek a hölgyek a projektre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!