Gazdaság

2006.06.25. 22:00

Nem kell mosó!

<b>A környéken lakók tiltakoznak a tervezett építkezés ellen</b>

Mórocz Zsolt

A csaknem száz ember akkor háborodott fel, amikor kiderült, hogy közvetlenül a most kialakuló családi házas övezet közepe táján egy autókozmetikai szalon - megfogalmazásukban autómosó - épülhet fel jogerõs építési engedély birtokában. A helyszín a város talán egyik legszebb fekvésû területe, a Béke körút folytatásában található Szilágyi Erzsébet utcától keletre a Baracsi útra hajló domb, ahol korábban gyümölcsösök és kiskertek voltak. Ez a rész is hamarosan és rohamosan bepül, hiszen a bagolyvári buszmegállótól északi irányba máris aszfaltos úton érhetõek el a Csillagfény utca házai, s az út most egészen addig tart, ahová a jogerõs építési engedély birtokában megépítheti tervezett autókozmetikai szalonját a vállalkozó.
- Egyáltalán nem értjük, hogyan kaphatott engedélyt egy ilyen vállalkozásra az illetõ ezen a kertvárosias jellegû részen - mondta a múlt héten az önkormányzat városüzemeltetési és környezetvédlemi bizottságának ülésén Deák Ferenc, az egyik Csillagfény utcai lakos, aki társaival együtt részt vett a hivatalosan quotDunaújváros - Csillagdomb területén - rendezési terve módosítása elindításának elhatározásaquot címet viselõ napirend tárgyalásán.
Az ottlakók kiderítették, hogy az autókozmetikai szalont eredetileg négy kocsiállással építhették volna meg, ám a vállalkozó módosíttatta a tervet és az engedélyét immár hat kocsiállású szalonra kérte. A lakók megpróbálták felvenni a kapcsolatot a vállalkozóval, de mikor kiderült a tiltakozásuk, az illetõt semmilyen formában nem lehetett elérni. Ekkor kezdõdött az aláírásgyûjtés, s hivatalosan kérték az önkormányzatot a rendezési terv módosítására. Így mondhatják el véleményüket a témában az önkormányzat hat bizottságának tagjai. Mint Szabó Imre fpítész a bizottság ülésén elmondta, bár jelenleg építéshatósági eljárás folyik a szalon bõvítésének ügyében, de a környezetvédelmi felügyelõség nem adott engedélyt az építkezésre. Fotó Lázár Zsolt

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!