Gazdaság

2006.06.27. 22:00

Két dunaújvárosi cég is pályázott idén

<b>Megyei és regionális minõségi díj</b>

Mórocz Zsolt

Hétfõn járt le az elõjelentkezés határideje a megyei és regionális minõségi díjra. Két dunaújvárosi pályázóról van információnk. A Dunaferr Zrt. jelentkezésérõl szóló híreinket kérdésünkre megerõsítette Hevesiné Kõvári Éva, a Dunaferr Zrt. minõség és környezetirányítási menedzsmentvezetõje. A helyi kerskedelmi és iparkamarától értesültünk arról, hogy másik dunaújvárosi jelentkezõ is van a HH Dunaforg Kft.
A Nemzeti Minõségi Díj rendszeréhez igazodó pályázatot a megyében 2002-ben írta ki elõször a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint Székesfehérvár önkormányzata. Ezt követõen csatlakozott a kezdeményezéshez a dunaújvárosi önkormányzat és a helyi kamara is, ugyanakkor a Veszprém és Fejér megyei díjazottak bevonásával ebben az évben - a feltételeknek megfelelõk között - már kiosztották a regionális minõségi díjakat is. A dunaújvárosi pályázók 2003-ban jelentõs sikert könyvelhettek el, a megyei és a regionális díjat is elnyerte kategóriájában Dunaújváros önkormányzata, valamint a Dunaferr belkereskedelmi hálózatát mûködtetõ Dutrade Rt.
A következõ évek nem hoztak sikereket a dunaújvárosiak számára a minõségi díjak terén, pályázat is alig akadt. Ezért is örvendetes, hogy idén két jelentõs pályázó, így a város legnagyobb foglalkoztatója is részt vesz a megmérettetésen. Réti Vilmos, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a bíráló bizottságnak is tagja. Megítélése szerint a minõségi díj tükröt tart a cégek elé, a tapasztalatokat jól hasznosíthatják üzleti tevékenységük eredményessége érdekében. A díj rendszere a hasonló európai uniós díjakéval megfeleltethetõ. Idén a pályázók számára a kiírók képzést, konzultációs lehetõséget is biztosítanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!