Foci

2013.09.30. 14:05

Glasgow-ban nem fukarkodnak a gólokkal?

A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójával folytatódnak kedden és szerdán a küzdelmek, és több patinás párosítás ígér csúcsmeccset erre a fázisra is.

Gondoljunk csak például a Celtic–Barcelona vagy az Arsenal–Napoli találkozóra.

A katalánoknál kellemetlen emlékeket idézhet fel a glasgow-i kirándulás, hisz tavaly novemberben a zöld-fehérek 2-1-re legyőzték a gránátvörös-kékeket úgy, hogy Lionel Messi csak a 90. percben szépített. (Igaz, a meccs a vendégek számára gyakorlatilag már tét nélküli volt...), Most az argentin ennyit sem tehet csapatáért, mert sérülés miatt kihagyni kényszerül a találkozót. Neymar viszont varázsolhat, s ezt már annak tudatában teheti, hogy a bajnokságban összejött klubjának a rekord: a spanyol ligát még sohasem kezdte hét győzelemmel Barcelona büszkesége.

Az Arsenal közben azt a Napolit fogadja, mely idén – nagyon úgy tűnik – kiérdemli végre a nagycsapat titulust. A londoniakat viszont soha nem szabad leírni, legalábbis a BL-ben. Sőt, ezúttal az angol bajnokság állása is azt sugallja, hogy a csapat soraiban igazi kohéziós erő van kialakulóban. Ennek kapcsán meg kell jegyezni: a párosításban két európai topliga jelenlegi listavezetője mérkőzik egymással.

A keddi program (a külön nem jelzett meccsek 20.45-től). E-csoport: FC Basel–Schalke 04, Steaua–Chelsea FC. F-csoport: Arsenal FC–SSC Napoli, Borussia Dortmund– Olympique Marseille. G-csoport: FC Zenit–Austria Wien (18 óra), FC Porto–Atlético Madrid. H-csoport: AFC Ajax –AC Milan, Celtic FC–FC Barcelona.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!