Foci

2012.10.16. 06:47

Törököt kellene fogni

Székesfehérvár - A magyar labdarúgó-válogatott negyedik világbajnoki selejtezőmérkőzésére készül. Kedden, 20.30-tól a Puskás Ferenc Stadionban Törökország lesz a mieink ellenfele.

Bobory Balázs

Nagy bajba került Törökország, amely szinte az életéért lép pályára kedden Budapesten...

A félholdasok a világbajnoki selejtezőcsoportban eddig kikaptak az általuk nagy riválisnak tartott holland, illetve román válogatottól és mindössze az észt nemzeti együttest tudták kétvállra fektetni. Még egy vereség nem nagyon fér bele, ha a törökök valóban ott szeretnének lenni 2014-ben, Brazíliában.

Ha a magyar válogatott abban gondolkodik, hogy éppen keddi ellenfelét megelőzve repülőjegyet szerez a két év múlva esedékes világbajnokságra, akkor itthon nyernie kell. Pénteken Észtországban fegyelmezett, ám nem túl látványos játékkal sikerült megkaparintani a három pontot, mi csak abban reménykedünk, hogy hazai publikum - előtt  elővételben hétfőig 18 ezer jegy kelt el  - felszabadultabb, lendületesebb lesz Egervári Sándor válogatottja.

Bármilyen furcsa, a hollandoktól egy hónapja elszenvedett 1-4-es vereség óta minden találkozó létfontosságú a mieink számára: egyrészt a narancsosokkal együtt, hibátlanul menetel a csoportban Románia is (a két csapat kedden éppen egymással csap össze Bukarestben), másrészt a hiányzó bravúrpontok csak úgy pótolhatók, ha a többi hazai meccsét hozza a magyar alakulat, legyen bárki is az ellenfél. A feladat adott, mindössze annyi a baj a törökök elleni mérkőzés előtt, hogy sárga lapjai miatt Juhász Roland és Dzsudzsák Balázs sem játszhat, amely valljuk be: a mi szintünkön óriási érvágás. Egervári Sándor szövetségi kapitány a találkozó előtt hirdet csapatot, így csak tippelgetni lehet, kik pótolják majd a válogatott kulcsembereit.
 
Ami biztos, hogy a Videoton tehetséges szélsője, Gyurcsó Ádám továbbra is bevetésre vár, de minden bizonnyal a kispadon kezdi a mérkőzést, legutóbb Tallinban is a hajrában  kapott lehetőséget.

A játéknap további mérkőzései a D jelű  csoportban: Románia-Hollandia, Andorra-Észtország.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata a törökök ellen: Bogdán - Varga J., Mészáros, Korcsmár, Kádár - Koltai, Pintér, Hajnal, Koman - Gera - Szalai.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!