Foci

2012.06.07. 12:45

EB 2012: Európa focilázban

2007. április 18-án sok-sok magyar és horvát ember várta azt, hogy a cardiffi döntés kihirdetésekor Michel Platini a „Hungary&Croatia” feliratot veszi elő a borítékból, ám csalódnunk kellett. Ettől a pillanattól kezdve tudjuk, hogy a 2012-es Európa-bajnokságot Lengyelország és Ukrajna rendezi.

duol.hu

Ez lesz a 14. Labdarúgó Európa-bajnokság. Összesen 51 ország selejtezett azért, hogy a kiadó 14 helyet megszerezze. 2012. június 8-án 18:00 órakor Varsóban indul útjára a labda, és összesen négy-négy lengyelországi és ukrajnai városon keresztül jut el a július 1-jén rendezendő döntőig, aminek Kijev ad majd otthont.

2011. december 2-án tartották meg a csoportok sorsolását, így már a négyesekben igazán pikáns összecsapásokra kerül sor. Van, akit nem hoz lázba egy spanyol-olasz, egy német-holland vagy egy francia-angol meccs? Ugye, hogy nincsen?! Azonban amíg a kezdő sípszót nem halljuk, csak kérdéseink lehetnek. Folytatódik-e a spanyol hegemónia? Melyik válogatott villant egy nagyot és okoz meglepetést? A „nagyok” közül ki az, aki még a csoportkört sem éli túl? Mire lesznek képesek a házigazdák?

A legnagyobb európai bajnokságok már május második hétvégéjén véget értek, így a sztárok az edzőtáborokban már az Eb-re készültek.

Vajon ki lesz a végső győztes? Ön mit tippel?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!