Statisztika

2022.12.04. 10:30

Sosem szerepeltek még ilyen jól az afrikai csapatok

Sohasem szerepeltek még ilyen jól afrikai csapatok labdarúgó-világbajnokságon, mint a 2022-es katarin. A csoportkört hét győzelemmel és összesen 24 ponttal zárták a kontinens csapatai, ráadásul Marokkó megnyerte az F jelű négyest, Szenegál pedig csoportmásodikként jutott nyolcaddöntőbe.

Accra, 2022. november 28. Ghánai szurkolók csapatuk gólját ünneplik a katari labdarúgó-világbajnokság második fordulójában, a H csoportban játszott Koreai Köztársaság-Ghána mérkõzés idején a ghánai fõvárosban, Accrában 2022. november 28-án. A nyugat-afrikai ország együttese 3-2-re nyert. MTI/AP/Misper Apawu

Fotó: Misper Apawu

Remekül szerepeltek eddig az afrikai csapatok a katari labdarúgó-vb-n, olyannyira, hogy már most minden korábbi teljesítményüket felülmúlták, hiszen a földrész tornán részt vevő öt csapata közül kettő is továbbjutott a legjobb 16 közé, ráadásul Marokkó Horvátországot, Belgiumot és Kanadát megelőzve csoportgyőztesként, Szenegál pedig az A jelű négyes második helyén kvalifikálta magát a nyolcaddöntőbe.

Az afrikai csapatok összesen hét győzelmet arattak, emellett háromszor döntetlent játszottak, s 24 ponttal zárták a csoportkört – ilyenre korábban még nem volt példa.

Kamerun és Tunézia négy, Ghána három ponttal búcsúzott, Szenegál december 4-én Anglia, míg Marokkó 6-án Spanyolország ellen folytatja szereplését a nyolc közé jutásért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!