Kiválóan kezelte a játékosokat

2022.12.20. 12:30

Marciniak felnőtt Messi és Mbappé szintjére

A Kicker hasábjain értékelte a vasárnapi vb-döntőn bíráskodó Szymon Marciniak teljesítményét a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) játékvezető-képzésért felelős szakembere. Wagner szerint a lengyel játékvezető fel tudott nőni Lionel Messi és Kylian Mbappé teljesítményéhez.

A lengyel Szymon Marciniak vezette a döntőt Forrás: MTI/EPA Fotós: Friedemann Vogel

„Rendkívül magas szintű játékvezetői teljesítményt láthattunk, amely minden tekintetben méltó volt egy ennyire drámai döntőhöz. Marciniak kiválóan kezelte a játékosokat – minden egyes mozdulata tekintélyt sugárzott, de nem viselkedett diktátorként” – értékelte a lengyel játékvezető tevékenykedését Lutz Wagner, aki szerint Marciniak minden fontos szituációban helyesen döntött.

„Dembélé hátulról támadta Di Maríát, aki már lendületben volt a labdával. Ilyenkor már a legkisebb kontakt is képes kibillenteni a játékost az egyensúlyából. Ki kell mondani: Dembélé nem játszott okosan, így nem hivatkozhat a körülményekre” – magyarázta meg a mérkőzés legvitatottabb döntését a német játékvezető-képzésben dolgozó Wagner.

Forrás: kemma

A 2022-es katari FIFA-világbajnokság további hírei:    

https://www.duol.hu/rovat/foci-vb-2022    

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!