Foci VB 2022

2022.12.18. 19:05

Fordulatos mérkőzésen Argentína nyerte a mérkőzést és a világbajnokságot

zaol

Joggal örül az argentin csapat

A 80. percig fölényben volt Argentína, majd a franciák egy nekik ítélt és értékesített 11-es után feltámadtak és teljesen más szellemben játszva, mindössze 2 perc alatt kiegyenlítettek. Rendes játékidőben nem bírtak egymással a csapatok így hosszabbításra került sor. 

A túlóra első felében nem esett gól, azonban a második felében (109. perc) a francia kapus által védett labda Messihez pattan amit néhány méterről a kapuba lőtt és, csak a gól vonal másik oldaláról tudtak kirúgni, így az állás 3-2. A mérkőzés azonban nem dőlt el. Mbappé néhány perccel a vége előtt kapura lőtte a labdát amit az ellenfél védője, csak kézzel tudott hárítani, újabb 11-est ítélt a bíró, melyet a franciák sztárja értékesíteni tudott. A 118. percben 3 - 3 az állás. A bíró 3 percet hosszabbított, amely hozott helyzeteket, izgalmakat, de ez alatt sem tudott egyik csapat sem győzni. 11-es párbaj következett, hogy eldöntsék ezt a felettébb izgalmas döntőhöz méltó mérkőzést.

Mindkét csapat sztárja értékesítette válogatottja első 11-esét, azonban a második és a harmadik körben a franciák hibáztak, mely után nem tudtak visszajönni, így Argentína nyerte a 11-es párbajt és a 2022-es labdarúgó világbajnokságot.

A 2022-es katari FIFA-világbajnokság további hírei:    

https://www.duol.hu/rovat/foci-vb-2022

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!