Értékelés

2022.12.07. 16:30

„Az álom tovább él” – Cristiano Ronaldo elégedett

Cristiano Ronaldo a portugál labdarúgó-válogatott új generációját dicsérte, miután a csapat 6–1-re legyőzte Svájcot a katari világbajnokság kedd esti nyolcaddöntőjében.

nso.hu

Loszail, 2022. november 28. A portugál Cristiano Ronaldo, miután csapata 2-0-ra gyõzött a katari labdarúgó-világbajnokság H csoportjának második fordulójában játszott Portugália-Uruguay mérkõzésen a Loszail Stadionban 2022. november 28-án. MTI/EPA/Nusad Szekkajil

Fotó: Nusad Szekkajil

„Hihetetlen nap Portugália számára történelmi eredménnyel" – írta Instagram-oldalán a 37 éves sztár, aki a cserepadon kapott helyet és a 74. percben lépett pályára.

A 195 válogatottságával csúcstartó Cristiano Ronaldo szerint kiemelkedő tehetségű és fiatal játékosok alkotják a válogatottat, akiknek gratulált.

„Az álom tovább él” – tette hozzá Ronaldo, a világbajnoki címre utalva.

Az ötszörös aranylabdás helyén Goncalo Ramos kapott lehetőséget, aki három góllal hálálta meg a bizalmat.

„Cristiano a kapitányunk és azt csinálta, amit mindig szokott. Segített nekünk, bátorította az egész csapatot" – nyilatkozott a Benfica 21 éves támadója.

A meccs utáni sajtótájékoztatón az újságírók főleg arra voltak kíváncsiak, vajon új korszak kezdődik-e a portugál válogatottnál azzal, hogy Ronaldo csak csere.

„Majd meglátjuk. Nagyon szoros a kapcsolatom vele, de vannak edzők és vannak játékosok. Biztosítottam róla, hogy egy nagyon fontos játékos, és ezt ő is tudja" – válaszolta Fernando Santos,

Ramos és Ronaldo bevethetőségre vonatkozóan pedig azzal egészítette ki mondandóját, hogy Goncalo dinamikusabb, míg Cristiano Ronaldo a kötöttebb játékban jobb.

A szövetségi kapitány hozzátette, mindig annak alapján választja ki a játékosokat, hogy mennyire passzolnak a csapat stratégiájához.

A portugálok szombaton a negyeddöntőben a marokkói együttessel találkoznak, amely kedden a spanyolokat búcsúztatta tizenegyesekkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!