Előszállás

2014.09.17. 17:30

A csatorna-beruházás kivitelezője hatalmas iramot diktál

Előszállás - Június másodikán még lakossági fórumon egyeztetett a kivitelezői csapat a falu lakóival a több mint egymilliárdos beruházásról, most pedig már nagy erőkkel csatornáznak.

Rankasz Brigitta

Hatalmas iramú a szennyvíz beruházás, egyszerre több brigád dolgozik a faluban. A 61-es főút előszállási szakaszán közlekedőknek óvatosabban kell áthaladniuk a településen. Minden utcában először a bekötéseket végzik el, majd utána fektetik a csőhálózatot.

Horváth István tömöríti az árkot, mellette Illés Attila és Rácz Zoltán dolgozik Előszálláson a Bem utca csatornázásán.

Fotó: Rankasz Brigitta

Pataki Gábor, az ESZ-14 konzorcium ügyvezetője szerint a munkák átütemezésére lesz szükség, az utóbbi hetekben lezúduló hatalmas mennyiségű csapadék miatt. Az eső sok kellemetlenséget okozott, lassítja a munkákat a magasabb talajvíz, és a lakók sem örülnek a sáros utaknak. Ennek ellenére az emberek türelmesek, megértőek. A 925 ingatlanból már bekötött közel százhoz, a tizennyolc kilométer gerinc vezetékből ezernégyszáznegyvenhat méter a földben van. – Befejeztük a munkálatokat a Cifrakert utcában, a Feszty Árpád utcában, a Szögletkertben és a Dollár utcában – tájékoztatott az ügyvezető.

– A következő két hétben a Nagykarácsonyi úton, a Bem utcában az Árpád úton dolgozunk. A 61-es főút kettészeli a falut, hatalmas az átmenő forgalom a Balatoni úton. Az elkövetkező időszakban az erre járók lassúbb áthaladással számoljanak Előszálláson, mert a csatornázás miatt jövő hétfőtől rendőrlámpás irányítás lesz a Hunyadi tértől a Petőfi utcai leágazásig az egyik sávban. Az útlezárás várhatóan november tizedikéig tart majd – mondta Kovács Lajos a művezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!