lakberendezés

2021.04.17. 07:33

Így tárolhatjuk praktikusan a nappaliban lévő holmikat

A nappali a lakás „játszótere”, a társasági élet és a szórakozás helyszíne. Funkciójánál fogva többféle szerepet is betölthet az otthonunkban, ennélfogva pedig kulcsfontosságú a praktikus és stílusos tárolás, rendszerezés.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

1. Falnyi könyv

A könyvbarátok nappalijában gyakran polcok futnak a falak mentén. Az optimális mélység a szépirodalmi művekhez 20-25 cm, az albumokhoz 30-35 cm. A nagyobb könyvtárral rendelkező családok otthonában a polcok nemegyszer a mennyezetig érnek. Akár az ablakot is körbepolcozhatjuk, a magasban lévő köteteket a polcrendszer előtt gördíthető létráról érhetjük el – írja a Lakáskultúra.

Tipp: már megoldható, hogy a polcok közti távolság sorozatfúrt függőleges osztók vagy falisíneken elhelyezett konzolok segítségével tetszőlegesen állítható legyen.

2. A tévé helye

A polcok közé falikonzollal felszerelhetjük a tévét, amit elrejthet egy síneken futó bútorlap, ha nem akarjuk látni a készüléket.

3. Stílusos térelválasztás

A polcrendszer egyidejűleg szolgálhat térelválasztóként, ilyenkor érdemes szellősen elhelyezni a könyveket és a dísztárgyakat. A könyvespolc futhat alacsonyan, 1 m-es magasságban, így a tetejére tehetünk vázát, növényeket, dekortárgyakat, fölöttük pedig a falakon marad hely képeknek, fotóknak.

4. Portól védetten

Természetesen zárt tárolókra szintén szükség van: a társasjátékokhoz nyílóajtós elemeket, a filmek, zenék számára inkább fiókokat rendeljünk, hogy ne porosodjanak, bár a nagy helyigényű hordozók egyre inkább kikopnak az életünkből.

5. Nyitott és zárt tárolás

Ha sok mindent szeretnénk a nappaliban elhelyezni, a zárt szekrények egy egész fal szélességében sorakozhatnak, de a monotóniát érdemes megtörni nyitott polcos elemekkel.

6. Takaróknak, párnáknak

Mélyebb zárt tárolókban plédeket, pluszpárnákat tarthatunk, ha nem akarjuk, hogy a kanapén foglalják a helyet. A célnak megfelel egy ülőbútor alatti tároló is.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!