imádják a turisták

2018.06.12. 09:05

Több mint félmillió látogatója volt az Országháznak tavaly

Az épületet 647 ezren keresték fel, 11 százalékkal többen, mint az előző évben.

Budapest, 2016. július 12. A Parlament és a Duna látképe egy BKK (Budapesti Közlekedési Központ) hajóról. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA/Bizományosi

Fotó: Róka László

Rekordforgalmat ért el tavaly az Országház látogatóközpontja – írta a Világgazdaság kedden a Parlament sajtóirodájától kapott tájékoztatás alapján. A turisztikai célú látogatásokból 1 milliárd 188 millió forintos bevétel származott 2017-ben.

Tavaly a belépőjegyet váltók majdnem egynegyede (20,5 százaléka) volt hazai érdeklődő, a fennmaradó 79,5 százaléknyi külföldi vendég közül 30,6 százalék az Európai Unión kívüli országból kereste fel a Steindl Imre tervei alapján emelt épületet.

Az idén az első négy hónapban több mint 201 ezer látogatót fogadtak, 18 százalékkal többet, mint 2017 azonos időszakában.

A Parlament hivatalos honlapja szerint míg egy EU-n kívüli turista 6000 forintért nyerhet bebocsátást, addig egy uniós állampolgár 3100 forintért, a magyar vendégek 2400, illetve 1300 forintért válthatnak felnőtt-, illetve diákjegyet. A turistacsoportok közel 50 perces séta keretében járják be az Országház legszebb helyiségeit – írta a lap.

Borítókép: MTVA/Bizományosi/ Róka László

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!