Több évtizedes rejtély

2022.05.04. 13:45

Fegyveres gyilkosság áldozata a hordóban talált férfi

A hordót, amelyben a férfi maradványai voltak, a tavon csónakázók vették észre vasárnap.

A rendőrség szerint több évtizeddel ezelőtt lelőtték azt a férfit, akinek a maradványait az aszály miatt leapadt nevadai Mead-tó medrében a hétvégén találták meg egy hordóban. A halottkém elmondta, hogy a gyilkosság feltehetően az 1970-es évek közepén vagy az 1980-as évek elején történhetett, mert a férfi olyan cipőt viselt, amilyet akkortájt készítettek – számolt be róla a Las Vegas-i sajtó.

Az áldozat személyazonosságát a Clark megyei halottkémi hivatal próbálja kideríteni. A hordót, amelyben a férfi maradványai voltak, a tavon csónakázók vették észre vasárnap.

A Mead-tó és a Powell-tó az Egyesült Államok két legnagyobb, mesterségesen kiépített víztározója, egy olyan vízhálózat részei, amely több mint 40 millió ember vízellátását biztosítja Arizonában, Kaliforniában, Coloradóban, Nevadában, Új-Mexikóban, Utah-ban, Wyomingban és a déli határon túl, Mexikóban. A Colorado-folyón a Hoover-gát megépítésével létrehozott óriási víztározó, a Mead-tó azonban az aszály miatt annyira kiszáradt, hogy Las Vegas ellátásához már a tározó mélyebb részeiről szivattyúzzák a vizet.

Borítóképünk illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!