Gyász

2022.05.11. 16:30

Elpusztult a fővárosi állatkert fiatal sztárja

Elpusztult Móric, a 2020 augusztusában született orangutánkölyök – írja a Fővárosi Állat- és Növénykert közleménye. Az állat fejlődési rendellenességgel jött a világra, ez szerepet játszhatott korai halálában.

A közlemény szerint Móricról már korábban is tudták, hogy fejlődési rendellenesség nehezíti életét, de az elvégzett vizsgálatok alapján nem volt szükség konkrét beavatkozásra. A baj május 5-én, csütörtök délután jelentkezett, amikor a gondozók arra lettek figyelmesek, hogy az állat erőtlen, és nem tud úgy kapaszkodni anyja bundájába, ahogy egyébként szokott.

Az azonnali állatorvosi beavatkozást az anyaállat védelmező magatartása nem tette lehetővé, így a szakértők abban reménykedtek, hogy péntek reggel már meg tudják vizsgálni a fiatal főemlőst. 

Móric állapota azonban olyan gyorsasággal romlott, hogy a másnapot sajnos már nem élte meg, május 6-án a korai órákban elpusztult.

Móric halálának közvetlen oka komplex keringési elégtelenség volt, amely egy akut bélleállás miatt alakult ki, a boncolás és a szövettani vizsgálatok részletesebb eredményeire azonban még várni kell – zárul a közlemény.

Borítókép: Móric (Alapítvány a Budapesti Állatkertért/Facebook)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!