Magyar Máltai Szeretetszolgálat

2021.12.16. 19:00

Elkezdődött az Adni Öröm! jótékonysági akció

Mindenki, aki szeretne adományozni a rászorulóknak, a segítségnyújtás lehető legegyszerűbb formájában tudja megtenni.

Elkezdődött a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Adni Öröm! élelmiszer-adományokat gyűjtő jótékonysági akciója a Spar mintegy 140 üzletében országszerte csütörtökön. A 6 napon át, december 21-ig tartó karácsonyi gyűjtésben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat mintegy 3 ezer önkéntese a Spar 137 áruházában kéri a vásárlókat arra, hogy aki teheti, ajándékozzon valamennyi tartós élelmiszert, például lisztet, tésztát vagy konzervet a rászoruló embereknek.

Ez egy nagyon jó kezdeményezés, hiszen mindenki, aki szeretne adományozni a rászorulóknak, a segítségnyújtás lehető legegyszerűbb formájában tudja ezt megtenni az ünnepek előtt – mondta el Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.

Herczegh Anita csütörtökön a budapesti Batthyány téri üzletben a szeretetszolgálat jószolgálati nagyköveteként személyesen vette át a felajánlott adományokat.

Ilyenkor mindenki a lehetőségeihez mérten tud vásárolni a rászorulók számára – tette hozzá Herczegh Anita.

A köztársasági elnök felesége 9. éve segíti a tartós élelmiszerek gyűjtését. Kiemelte, a rászorulók számára sokszor ez a csomag az egyetlen karácsonyi ajándék. A jótékonyság fontos, és advent idején sokakban merül fel az igény, hogy másokon segíthessenek.

Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke emlékeztetett, a jótékonysági akció lehetőséget nyújt arra, hogy ne hagyjuk magukra a bajban levőket. Az Adni Öröm! a Máltai Szeretetszolgálat legnagyobb, 1997 óta minden évben advent idején megszervezett jótékonysági akciója. Az adományokból csomagok készülnek, amelyeket még az ünnepek előtt szétosztanak országszerte a rászoruló emberek között.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkénteseinél a 2019-es karitatív akcióban több mint 325 tonna tartós élelmiszer gyűlt össze, ebből mintegy 30 ezer ajándékcsomag készült.

A koronavírus miatt 2020-ban speciális gyűjtést szerveztek, akkor adománykártyákkal lehetett segíteni a rászorulóknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!