A nagy szökés

2021.04.10. 09:00

Lelépett két tucat berber makákó egy német állatkertből

Két tucat berber makákó szökött meg a délnyugat-németországi Baden-Württemberg tartományban lévő Löffingen állatkertjéből – közölte csütörtökön a helyi rendőrség.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Gondozóiknak néhány óra alatt sikerült befogniuk az állatkert közeli erdő szélén sütkérező majmokat és visszavitték őket az intézménybe.

Az állatkertben folyó felújítási munkálatokat használhatták ki a cerkóffélék arra, hogy kilógjanak az intézményből. Löffingen közelében látták őket először csoportosan barangolni. Az első kísérletek befogásukra sikertelenek voltak.

A berber makákók inkább félénk állatok, egymással kimondottan barátságosak, nem veszélyesek az emberre, ám a rendőrség óva intett attól, hogy a gondozókon kívül bárki megpróbálja etetni vagy befogni őket.

A berber makákó Afrikában őshonos, Gibraltáron élő populációja miatt Európa egyetlen majomfaja. 10-30 állatból álló csoportokban élnek. A zömök testű, hét kilogrammnyi állatok mintegy 65-70 centiméter magasak.

Borítókép: berber makákók

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!