Apró óriások

2021.04.27. 07:44

A világ legapróbb szuperhőseit mutatja be a Londoni Állatkert legújabb látványossága

A világ legapróbb szuperhőseit, köztük a tengeri fajok nagy részének élő- és szaporodóhelyet biztosító korallokat, valamint szorgalmas hangyákat, pókokat és bogarakat mutat be izgalmas módon a nagyközönségnek a Londoni Állatkert jövő hónapban nyíló legújabb látványossága.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az intézményt működtető Londoni Állattani Társaság (ZSL) szerint a Tiny Giants: From Minibeasts to Coral Reefs (Apró óriások: a minibestiáktól a korallzátonyokig) elnevezésű attrakció május 17-én nyitja meg a kapuit, olyan fajokat ünnepelve, amelyek nélkül az emberiség nem tudna élni.

A látogatók egyebek között bogárperspektívából láthatják majd a világot, amint belépnek egy hatalmas levelekkel és virágokkal teli kertbe. Megismerkedhetnek az ugrópókfélékkel, a sáskarákokkal és az óceánokat, tengereket és folyókat takarító, „ezermester” vízi élőlényekkel.

Az egyik akváriumban méretes zátony ad otthont bohóchalaknak és palettás doktorhalaknak. A színpompás halak olyan korallok alkotta erdőben úszkálnak, amelyeket az illegális kereskedelemből mentettek ki az állatkert szakértői.

Nagy-Britannia egyetlen „pókátjárójában” a látogatók üvegfalak nélkül vehetik szemügyre a káprázatos hálóikban pihenő arany hálószövő pókokat.

A látványosság egy olyan alternatív világot is bemutat, ahol már nem léteznek rovarok, hogy a látogatók megértsék, mennyire mások lennének a mindennapok ezek nélkül a nagyrészt láthatatlanul ténykedő állatok nélkül, amelyek megtisztítják a természetet, felfrissítik a termőföldet és jelentős mértékű beporzást végeznek.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!