Járvány

2020.05.14. 18:01

Korlátozásokkal, de kinyit a két legnépszerűbb amerikai nemzeti park

A Yellowstone és a Grand Canyon nemzeti park ismét fogad látogatókat, de még nem minden szolgáltatást érhetnek el a kirándulók.

A woman takes photos of Blue Star spring near Old Faithful Upper Geyser Basin in Yellowstone National Park in Wyoming on June 11, 2019. - Old Faithful has erupted every 44 to 125 minutes since 2000. (Photo by Daniel SLIM / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Daniel SLIM

Bizonyos korlátozások mellett ugyan, de újra megnyitja a kapuit a következő napokban a legnépszerűbb amerikai nemzeti parkok közül kettő, a Yellowstone és a Grand Canyon nemzeti park.

A Nemzeti Parkszolgálat szerdai közlése szerint a világjárvány miatt április 1-je óta zárva tartó arizonai Grand Canyon Nemzeti Park első lépésben csak a következő négy napban, péntektől hétfőig fogad látogatókat.

A kirándulók kizárólag a déli bejáratot használhatják és azt is csak reggel 6 és 10 óra között, viszont sötétedésig maradhatnak. A park területén csak néhány piknikezőhely és mosdó lesz nyitva.

A parkszolgálat tájékoztatása szerint a kanyon déli peremének féltucatnyi kilátóhelyét nyitják meg a látogatók előtt, ám egyetlen kereskedelmi szolgáltatás sem lesz a területen. A kirándulóknak tehát maguknak kell gondoskodniuk az elegendő élelemről, innivalóról és a kézfertőtlenítésről.

Az évente több mint hatmillió látogatót vonzó arizonai park a hónap vége felé egy hasonló korlátozott nyitva tartású hétvégét tervez.

A március 24-én bezárt Yellowstone Nemzeti Park Wyoming állambeli déli része hétfőn nyílik meg újra a látogatók előtt. Az érintett területeken a mosdók, a szolgáltatóegységek, a kirándulóösvények és a sétányok is elérhetőek lesznek. A Grand Canyon parkhoz hasonlóan azonban a táborhelyek és az éjszakai szállások egyelőre nem nyitnak meg, és turistabuszokat sem fogadnak a parkok.

Az évente mintegy négymillió látogatót vonzó Yellowstone park montanai és idahói része egyelőre zárva marad.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!