nem tétlenkedtek

2019.11.06. 21:43

Kirúgta a finn légitársaság az utasok wifijét használó személyzetet

A cég nem volt hajlandó elárulni, hogy hány alkalmazottját küldte el.

A finn nemzeti légitársaság, a Finnair számos alkalmazottját elbocsátotta, mert jogtalanul, az utasok hozzáférésével használták a repülőgép fedélzetének wifiszolgáltatását.

A légitársaság elismerte, hogy előfordultak ilyen esetek, de nem volt hajlandó elárulni, hogy hány alkalmazottját küldte el. A Finnair arra hivatkozott, hogy ezen a héten még folyik a vizsgálat és az alkalmazottak meghallgatása.

A Finn Légiutas-kísérő Személyzet Szövetségének elnöke, Jari Toivonen elmondta: ismerik az ügyet, de azt nem tudják, hogy hány alkalmazott érintett és mennyit bocsátottak el miatta.

A Finnair álláspontja szerint a wifit jogtalanul használó légiutas-kísérők nemcsak az utasokat rövidítették meg, hanem a légitársaságnak is pénzügyi kárt okoztak.

A vizsgálat szerint a légiutas-kísérők közül többen az utasok wifiszolgáltatását használták. Amint egy légiutas-kísérő rácsatlakozott a wifi-hálózatra egy utas személyazonosságával, az utas nem tudott hozzáférni a hálózathoz.

Az Iltalehti finn napilap, amely októberben elsőként számolt be az incidenstől, úgy értesült, hogy a Finnair több mint száz légiutas-kísérőt függesztett fel a fedélzeti wifi szabálytalan használata miatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!