pici késés

2018.03.22. 07:54

Dugig volt a postaláda – elfelejtették az új postások

Bocsánatkérő levéllel együtt kézbesítette ki az Ausztrál Posta azt a csaknem 500 levelet, amely öt hónap alatt gyűlt fel egy Victoria állambeli kisváros elfelejtett utcai levélgyűjtő szekrényében.

Forrás: shutterstock.com

Fotó: david greene

Az utcai postaláda, amelyből egyébként mindössze kettő van a Melbourne-től csaknem 285 kilométerre északkeletre fekvő Beechworth-ben, azután merült a feledés homályába, hogy új postások álltak szolgálatba a térségben.

„Megerősíthetem, hogy mostanra az összes küldeményt kikézbesítettük egy magyarázó, valamint egy bocsánatkérő levél kíséretében” – mondta el a postaszolgálat szóvivője.

A négyezer fős kisváros vízvezeték-szereléssel foglalkozó házaspárja, Joanne és Mick Westra az Australian Broadcasting Corporation (ABC) műsorszóró társaságnak elmondta, azután kezdtek gyanakodni, hogy egy ideje már nem érkezett be pénz az állandó ügyfeleiktől.

A városlakók egy esküvői meghívó, telefonszámlák, banki csekkek, születésnapi és karácsonyi képeslapok eltűnéséről számoltak be a párnak. Március elején aztán

Mick egy dokumentumot akart feladni, ám az utcai postaláda akkora már annyira tele volt, hogy semmi sem fért bele.

Értesítették a postaszolgálatot, amely azonnal ki is küldte az egyik alkalmazottját, aki csaknem 500 küldeményt szedett ki a levélszekrényből.

Peter Bass, az Ausztrál Posta egyik vezető beosztású munkatársa a melbourne-i 3AW rádiónak nyilatkozva „rendkívül kellemetlennek” nevezte a beechworth-i incidenst.

Borítókép: ausztrál postás munka közben.

Shutterstock / David Greene

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!