jubileum

2019.07.12. 13:30

Példaképpé vált gyermekjátékok

duol.hu

Paul Jordan, Sheryl Fetrick

Az idén 60. évfordulóját ünneplő Barbie tovább bővítette híres, inspiráló nőket is mintázó, egyedi babákat kínáló Signature kollekcióját. Az idén megjelenő Frida Kahlo és Ka­therine Johnson babákkal a márka olyan pozitív női példaképeket állít a fiatal lányok elé, akikre bátorságukért és teljesítményükért is felnézhetnek. A sorozatban szereplő inspiráló Barbie-k valósághű ruházatot és kiegészítőket viselnek, továbbá mindegyik babához részletes ismertető tartozik az általa megformázott példakép munkásságáról.

A Barbie 1959 óta dolgozik azon, hogy kinyissa az álmok és a valóságról alkotott elképzelések közötti, társadalmi konvenciók miatt csukva tartott kaput. A témában „Álomkapu” néven a gyártó Mattel átfogó projektet is indított, amely a lányok személyiségfejlődését vizsgáló kutatások mellett a szülők és a gyerekek edukációját támogatja. A márka célja továbbá, hogy biztosítsa a lányok számára a szükséges erőforrásokat és támogatást, hogy elhiggyék magukról: bármi lehet belőlük. A mára több mint 200 hivatást felvonultató Barbie vállalása, hogy évente legalább 10 új ösztönző, inspiráló női példaképet mutat be, ennek köszönhetően érkeztek Magyarországra a Frida Kahlot és Katherine Johnsont ábrázoló babák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!