A DH EGYPERCESE

2018.11.15. 07:30

Emlékmű lesz?

Szép esemény volt a közlekedési park átadása, bennem is nosztalgikus emlékek törtek föl: lányom is játszott ott sokat, a nyáron unokáim görkorcsolyáztak arrafelé.

Pekarek János

Tiszta, őszinte öröm a gyerekeket örülni látni, s leszögezhetjük, hogy más dolgunk nem is igen lehetséges az életben, mint az, hogy nekik örömet szerezzünk.

Annál inkább érthetetlenebb, hogy miközben egyik oldalról örömmel számolunk be arról, milyen önkéntes felajánlásokkal újult meg a park, addig a másik oldalról szomorúan kell megállapítanunk, hogy még át sem adták teljes egészében a parkot rendeltetésének, máris letördeltek benne a közlekedési táblákat.

Fel nem foghatom, miért okoz ugyanakkor örömet egyeseknek a kártevés?!

Ha pedig nem okoz, akkor miért csinálják? Miért jó belerondítani mások (gyerekek!) örömébe? Most az a terv, hogy tavasszal nagy közlekedésbiztonsági vetélkedő keretében nyitják meg a szezont az akkorra még tovább bővített parkban, ami addig is használható lesz, természetesen, úgy, ahogyan az igazi utak is: az út- és a látási viszonyoknak megfelelően.

Csakhogy...

Marad még addig valami a parkból? A szép, új táblákból, a felfestésekből, a padokból?

Vagy csak emlékmű lesz már az egészből? A vandalizmus, a kártevés, az ostobaság emlékműve?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!