emlékezés a forradalom hőseire

2018.03.15. 09:00

Mutatjuk milyen ünnepi programok várnak Dunaújváros és környékén

Már a százhetvenedik évfordulójához értünk a dicsőséges tavasznak, amire a térségünk kistelepülései is ünnepi programmal készülnek. Nézzük sorba őket!

HL/BAT

A Vasas táncosai is fellépnek a dunaújvárosi '48-as emlékműnél március 15-én Fotó: Zsedrovits Enikő

Nagyvenyimen március 14-én, szerdán 15.30-kor az Kossuth Lajos Általános Iskola tornatermében tartják a közösségi megemlékezést, ahol ünnepi beszédet mond Budai Árpádné magyar-történelem szakos tanár. A műsort az iskola diákjai adják.

Mezőfalván is március 14-én, szerdán lesz a községi ünnep. 17 órától a Kiss Kálmán Művelődési Ház nagy termében Bán Balázs önkormányzati képviselő mond beszédet, majd a Petőfi Sándor Általános Iskola 7. évfolyamos diákjainak műsorával zárul a program.

Baracson március 15-én, csütörtökön délelőtt 11 órakor koszorúzzák meg Kornis Károly huszárfőhadnagy sírját Baracson a Templomosi temetőben. Délután 17-órától a Faluházban a Széchenyi Zsigmond Általános Iskola tanulóinak műsorát láthatjuk. Köszöntőt mond Várai Róbert polgármester.

Kisapostagon március 15-én 15 órakor a Polgármesteri Hivatalnál tartják az ünnepi megemlékezést. Beszédet mond Nagy Attila polgármester. 16 órától koszorúzás lesz a Petőfi szobornál az emlékparkban.

Bensőséges ünnepi műsorral várják az általános iskolások a település lakóit Daruszentmiklóson. A megemlékezést a Kúria épületében tartják, szerda délelőtt fél tizenkettőkor. A programban szerepel az iskolában található Petőfi emlékfal

megkoszorúzása is.

Az évforduló előestéjén gyűlnek össze a megemlékezők Előszálláson a Kossuth Lajos Művelődési Házban. Az esemény szerda este hatkor kezdődik. Az ünnepi programot követően a hagyományos fáklyás felvonulással vonulnak át, a közelben található a Kastély-parkban található Petőfi szoborhoz, melynek megkoszorúzásával záródik a program.

A Vasas táncosai is fellépnek a dunaújvárosi '48-as emlékműnél március 15-én
Fotó: Zsedrovits Enikő

A nagykarácsonyi eseményre a Vörösmarty Mihály Általános Iskola udvarán elhelyezett emléktáblánál gyűlnek össze a település lakói csütörtökön délelőtt tíz órakor. Az ünnepi beszédek után a helyi Örökzöld Óvoda apróságai adnak elő egy megemlékező műsort, majd a Nagykarácsonyi Önkéntes, Területvédelmi Tartalékosok tiszteletadása zárja a programot.

Kulcson, szerdán 11 órától iskola zenetermében a Fekete István Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézet harmadik osztályos tanulói idézik fel Petőfi, Vasvári, Irányi tetteit.

Perkátán március 15-én 18 órakor kezdődik az ünnepi program, amelynek keretében fellépnek a Hunyadi Mátyás iskola diákjai, valamint a Kisbácsi Néptánccsoport. Beszédet mond Dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő.

Adonyban szintén 15-én, 17 órakor a művelődési házban várják az ünneplőket, itt a település polgármestere mond beszédet, majd fellépnek a Szent István Iskola tanulói. A megemlékezés fáklyás felvonulással és koszorúzással zárul.

Március 15-én Dunaföldváron 10 órakor kezdődik az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeire emlékező műsor a művelődési központban. Ezt követően koszorúzást tartanak a Kossuth téri emlékműnél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!