fotográfia

2018.01.26. 09:04

Farsangi hangulat vár a Jakó cukrászdában

Dunaújváros Farsangi, mi több, karneváli felvételekkel telnek meg a Vasmű úti Jakó cukrászda falai.

Balla Tibor

A képek jó résztét Németh Norbert már csütörtökön felrakta a falakra

Sokan nem tudják, de a cukrászda belső terét eleve úgy alakította ki a tulajdonos, Jakó Tamás, hogy a falakon festményeket, fotográfiákat lehessen elhelyezni. Ennek ellenére sokáig nem kerültek fel alkotások, vagy ha igen, éveken keresztül maradtak fent.

Majd néhány évvel ezelőtt nekiveselkedtek, és Németh Norbert irányításával hozzávetőleg negyedéves ciklusokban elkezdtek professzionális, félprofesszionális képzőművészeti és fotográ­fiai alkotásokat kiállítani, de volt már a Móricz iskolának is tárlata gyerekrajzokból.

A képek jó résztét Németh Norbert már csütörtökön felrakta a falakra

Mindezt szép csendben teszik, csak ritkán tartanak megnyitóceremóniát. Németh Norbert – akinek komoly kötődése van a művészetekhez, hiszen táncművész végzettséggel rendelkezik – fontosnak tartja ezeket a minitárlatokat, ugyanis úgy látja, sokan nincsenek olyan helyzetben, nem jutnak el a kiállítóterekbe, így itt lehetőségük van találkozni az alkotásokkal, a grafikákkal, festményekkel, művészi fotókkal, és a cukrászda tulajdonosainak, dolgozóinak is jó ez, hiszen változatos közegben töltik az idejüket, ráadásul a vendégek is mindig újat látnak.

Most dr. Zseli József velencei karneválon készült fotói láthatók

Szeretnének kiállítási lehetőséget biztosítani a duna­újvárosi alkotóknak, szívesen veszik jelentkezésüket is. A cukrászdában fel tudják venni vele a kapcsolatot.

Most a farsangi időszakhoz igazodva dr. Zseli József nagyvenyimi háziorvos a velencei karneválon készült felvételeiből nyílik tárlat péntek délután 5 órakor a Vasmű úti Jakó cukrászdában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!