Dunaújváros

2012.10.10. 18:37

Százhatvan új olvasó a könyvtárban

Dunaújváros - Az október első hetében rendezett könyvtári programsorozat számos izgalmas előadást hozott, és új tagokkal gyarapodott az olvasóbázis is.

Szabó Szabolcs

Közel másfél hetesre duzzadt programsorozattal vette ki részét az Országos Könyvtári Napok kínálatából a József Attila Könyvtár. Előadások, akciók és családi hétvége is várta a közösségi élményekre nyitott olvasókat. A pontos mérlegről saját honlapján, jakd.hu oldalon adott jelentést a városi bibliotéka.

Október első  hetében az átlagosnál több látogatót regisztrálhattak, összesen 1465 fő kereste fel a könyvtárat, közülük 872 olvasó  2065 darab könyvtári dokumentumot kölcsönzött.
 Sokan éltek az ingyenes beiratkozás lehetőségével, és nagy öröm, hogy  166 új olvasóval gyarapodott a könyvtár taglétszáma.
 Az országos sorozat keretében megrendezett   kilenc rendezvény összesen 273 érdeklődőt vonzott - közli üzenőfüzetében a bibliotéka, amelynek közelmúltban debütált képes múzeuma a könyvtári hét után is várja önkéntes felajánlóit és gyarapítóit - lokálpatrióták előnyben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!