Dunaújváros

2012.10.05. 09:37

Kútba esett nőt mentettek ki Iváncsán

Iváncsa - Családi veszekedés után gyógyszerezte be magát egy nő, aki a ház udvarán lévő kútba esett be az éjszaka. A nőt végül a katasztrófavédelem munkatársai húzták ki a kútból.

nincs nev

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság ügyeletére október 4-én este tíz óra előtt tíz perccel érkezett arról bejelentés, hogy Iváncsán, a Fő utca egyik lakásában hangoskodás van. A bejelentést egy nő tette, de mire a járőrök kiértek a helyszínre, már csak a testvérét találták a megadott címen. Ekkor a férfi közölte velük, hogy 40 éves nővére begyógyszerezte magát, majd a gyógyszerekre alkoholt fogyasztott, és emiatt összevesztek egymással. Azt nem tudta megmondani, hogy a testvére miért tett bejelentést a rendőrségre, de miután ez megtörtént, a nő kiment a házból, és ő nem tudja, hogy hol lehet.

A járőrök a férfivel együtt az ingatlanhoz tartozó kertet és udvart körbejárták, de a nőt sehol nem találták. Már eljöttek a háztól, hogy a környéket is átvizsgálják a nő megtalálása érdekében, amikor újabb bejelentés érkezett az ügyeletre. A nő öccse telefonált. Elmondta, hogy megtalálta a nővérét, aki az udvarukon kútba esett. Ekkor a rendőrök azonnal értesítették az esetről a katasztrófavédelem munkatársait, illetve a mentőket, akik velük együtt azonnal a helyszínre siettek.

Közben a nő bátyja egy kötelet eresztett a betongyűrűs, mintegy 15 méter mély kútba, hogy annak segítségével nővérét a víz felett tartsa. A nő mintegy 10 méter mélyen a víz felszínén tartózkodott.     

Végül a tűzoltóknak egy mentőkötél segítségével sikerült kihúzniuk a nőt a kútból, akit a mentők a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházba szállítottak. Ott kiderült az orvosi vizsgálatokat követően, hogy eltörött az orra, illetve a medencecsontjából egy darab - tájékoztatott a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

Szabó-Bisztricz Anett megyei katasztrófavédelmi szóvivő az esettel kapcsolatban azt közölte: a helyszínen, egy családi ház udvarán egy 10-15 méter mély betongyűrűs kútba esett bele egy középkorú nő, aki a katasztrófavédelem dunaújvárosi hivatásos tűzoltó egységeinek kiérkezésekor a víz felszínén egy kötélben kapaszkodott, hogy ne merüljön el. A nőt a tűzoltók mentőkötél segítségével hozták fel körülbelül tíz méter mélyről, majd a mentők kórházba szállították.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!