Dunaújváros

2012.08.07. 18:35

Százak az utcán: gázpalackok keltettek riadalmat

Dunaújváros - Kedden este több épületet ki kellett üríteni a Kertvárosban, mert a lakók erős gázszagot éreztek.

Gallai Péter

Ma este nem sokkal fél hét után érkezett a jelzés a dunaújvárosi tűzoltóságra, hogy a Kertvárosban, a Kőris, Radnóti és Kalamár utca által határolt területen erős gázszag terjeng. A riasztásra két szerkocsival vonultak a helyszínre a tűzoltók, akik a gázszolgáltató szakembereivel egyszerre értek a területre. 
A lakók közül ki ácsorogva, az idősebbek kisszéken ücsörögve várták a fejleményeket, jobb híján beszélgettek, találgatták,  hol lehet a probléma. Nos, a szakemberek azt hamar kizárták, hogy földgáz szivárogna, a tettes így pb gáz, csak meg  kellett találni a forrását.

 
Hamarosan sikerült beazonosítani a szivárgás forrását, a két épület között, az udvaron  álló autó csomagterében volt két kemping gázpalack, ezek szivárogtak - tájékoztatott  a tűzoltóság részéről Droppa László kéresetparancsnok.
- Száznegyvennégy lakásból mintegy háromszáz embernek kellett ideiglenesen elhagynia az otthonát. Az esetről tájékoztatták Cserna Gábor polgármestert, aki intézkedett, hogy egy kollégiumot nyissanak ki, s ha kell, éjszakára ott helyezzék el a lakókat, de szerencsére erre nem volt szükség - tudtuk meg Szabó-Bisztricz Anettől, a megyei  katasztrófavédelem  szóvivőjétől.
A katasztrófavédelem szakemberei átszellőztették az autót és elzárták a palackokat. A lakók így visszatérhettek otthonaikba.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!