Dunaújváros

2012.07.14. 06:12

Nézzenek a lábuk elé! Mozognak a Duna-parti lépcsősor terméskövei

Dunaújváros - Bokaficammal minimum számolhatnak, ha a Duna-partra vezető egyik-másik lépcsősoron úgy ballagnak lefelé, hogy közben a tájat figyelik. Javasoljuk: nézzenek a lábuk elé!

Körmendi Erzsébet

A parti lépcsősor közgyűlési téma is volt legutóbb. Selyem József vetette fel a közbiztonsági bizottsági tagként - és mint később  kiderült magánszemélyként is -, hogy egyik másik lépcsősor  felettébb balesetveszélyes.
- Nemcsak személyes tapasztalatból mondom, hanem a barátaim, ismerőseim is panaszkodtak a lépcsők állapota miatt - mondja a szocialista képviselő. - Örülök, hogy népszerűek a Duna-parti rendezvények, ám sokan gyalog járnak le, gondoskodni kellene a biztonságukról, mert az Aratószobornál és attól északra lévőknél sok helyen mozognak a lépcsőfokot alkotó terméskövet, hiányzik a kapaszkodó korlát.


A felvetésre válaszként Németh Tünde, az önkormányzat sajtóreferense elmondta: van olyan lépcsősor, amelyet a Kőtár-pályázathoz kapcsolódóan sikerült felújítani. A többivel kapcsolatban a szokásos módon jár el a városüzemeltetési igazgatóság: a szakemberek bejárást tartanak a helyszínen, és jogos panasz esetén javaslatot tesznek a javításra, majd ütemezik a feladatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!