Dunaújváros

2012.05.15. 13:05

Lebuktak a mobiltelefon-tolvajok - Előzetesben a három fiatal férfi

Dunaújváros - A dunaújvárosi nyomozók bűnügyi őrizetbe vették azt a három fiatalt, akiket egy vasárnap este történt lopással gyanúsítanak.

duol.hu

A két felnőtt korú és egy fiatalkorú gyanúsított egy 17 éves fiútól vette el 55 000 Ft-ot érő mobiltelefonját. Az adatgyűjtések és kihallgatások során azonban kiderült, ezen a lopáson kívül a trió még vagy féltucat bűncselekmény elkövetésével hozható összefüggésbe. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság kezdeményezi mindhármuk előzetes letartóztatását.

A 17, a 18 és a 19 éves dunaújvárosi fiatalemberek a Táncsics utcában találkoztak össze vasárnap este egyikük ismerősével. Egy ideig együtt haladtak az utcán, majd a Dunaújvárosi Főiskola előtt a későbbi sértett elvált tőlük. Azonban alig tett meg néhány métert, a három fiatal utána szólt, és megkérdezték tőle, hogy mennyi az idő? Miután elővette telefonját, egyikük megragadta azt, és kivette a kezéből, majd azzal együtt elmentek a helyszínről. Előtte azonban azt mondták neki, hogy a mobilt öt perc múlva visszaadják neki.

Később – miután a sértett elmesélte édesanyjának, hogy mi történt vele és a fiúkat elkezdték keresni – a telefont a Táncsics Mihály utcában visszaadták neki az elkövetők, de abban sem a SIM kártya, sem a memóriakártya nem volt benne.

Amikor a rendőrök – akiket időközben a sértett édesanyja értesített a történtekről – megjelentek a helyszínen, és átvizsgálták az elkövetők ruházatát, egyiküknél megtalálták a memóriakártyát, amit lefoglaltak tőle.

Előzetes letartóztatásba kerültek

Ezt követően állították elő a járőrök a 17, a 18 és a 19 éves elkövetőket a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra, ahol lopás elkövetése miatt indult velük szemben büntetőeljárás. A nyomozók mindegyiküket gyanúsítottként hallgatták ki. Ennek során mindannyian beismerő vallomást tettek.

A büntetőeljárás során beszerzett adatok, valamint vallomások alapján kiderült, hogy a vasárnapi lopáson túl a három fiatal további korábban szintén Dunaújvárosban elkövetett lopással is kapcsolatba hozható. Ezen bűncselekmények pontos beazonosítása még folyamatban van. Azonban erre tekintettel nem kizárt, hogy a jövőben bővül a gyanúsítások száma.

A gyanúsítottak mindegyike jelenleg bűnügyi őrizetben van. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság kezdeményezi mindhármuk előzetes letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!