Dunaföldvár

2016.04.04. 12:55

Rászorulók táborozhattak a dunaföldvári Család- és Gyermekjóléti Szolgálat jóvoltából

Dunaföldvár - A tavaszi szünet két napjára ismét élménygazdag programot szervezett csaknem harminc rászoruló gyermeknek a dunaföldvári Család- és Gyermekjóléti Szolgálat vezetője, Jung Katalin.

L. Mészáros Irma

A korábbi nyári, őszi és téli szüneti táborok után a hátrányos helyzetű családokban nevelkedő gyermekek már nagyon várták a meghívást a márciusvégi rendezvényre. Most az első nap délelőttjén két csoportban külön programot szerveztek. A lányok Ambach Mihályné vezetésével és a cserkészek segítségével a húsvéti készülődést tanulhatták meg: tojást festettek, húsvéti díszeket, virágkosarat készítettek. A fiúknak pedig a Holler U.F.C. egyik edzője, Lesnyik Gábor és segítői tartottak igazi fociedzést. Jung Katalin beszámolója szerint még a legelevenebb gyerekek is nagy fegyelemmel, lelkesen vettek részt az edzésen, s hogy ne felejtsék el a napot, oklevelet és érmet is kaptak, mint az igazi futballisták. Nagy volt a boldogság. Ebédre a gulyáslevest Lipták Tamás, a Támogató Szolgálat vezetője főzte, a finom palacsintát pedig ismét a kertbarát-asszonyok sütötték. Délután a Duna-parton nagy számháborúban mozoghatták le az ebédet.

A gyermekvédelmi ellátásba vett fiúk és lányok többsége számára a kézműves és sporttevékenységek is elérhetetlenek, hiszen a szülők anyagilag nem engedhetik meg maguknak. Mint ahogy e fiatalok ritkán járnak moziba is, s három D-s filmet sem igen láttak még. Ezért vitték el őket a Mozgó Mozi egyik előadására.

Jung Katalin és a szolgálat munkatársai már tervezik, hogy helyi közösségek, civil szervezetek, vállalkozók összefogásával a nyári szünetben is rendszeres heti programokra hívják a gyerekeket, mert nagyon fontosnak tartják, hogy segítséget nyújtsanak nekik a kompetenciák fejlesztésében, illetve élményhez juttassák őket. Így a tevékenységek során egyre inkább meg tudják nyitni a gyerekeket, s értékeket és olyan embereket ismernek meg, akik mintaként szolgálhatnak számukra.

- A gyerekek várják és nagyon szeretik programjainkat, az iskolában büszkén mesélnek róla - osztotta meg sikerélményét lapunkkal Jung Katalin.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!