Dunaföldvár

2015.09.30. 14:57

Szüreteltek az ovis gyerekek - Fontosnak tartják, hogy a hagyományokat megőrizzék az újabb nemzedékek

Dunaföldvár - A nyári felújítás mellett több programban is részt vesznek a helyi óvodák, a napokban pedig szüreti mulatságot is tartottak.

L. Mészáros Irma

Az Eszterlánc óvoda három dunaföldvári egységében tizenegy csoport indult – tájékoztatta lapunkat Horváthné Támer Ilona, a Dunaföldvár-Bölcske-Madocsa Mikrotérségi Óvoda és Bölcsőde összevont intézmény igazgatója. Csoportonként húsz-huszonöt gyermekkel szakképzett óvónők és dajkák foglalkoznak. A sajátos nevelési igényű kicsik fejlesztését a Tolna megyei Egységes Gyógypedagógia Módszertani Intézettel kötött szerződés alapján meg tudják oldani, hiszen van gyógypedagógia végzettségű alkalmazottjuk. A nyár folyamán a tisztasági meszelésen túl elvégezték a József téri óvodaépület külső hőszigetelését, illetve korszerűsítették a fűtést.

A gyerekek a szüreti felvonulás után a várszínpadon mutatták be nagy sikerű műsorukat a többieknek, a szülőknek. Fotó: amatőr

Az intézményvezető beszámolt arról is, hogy két óvodai egységük pályázott a zöld óvoda címre, jelenleg éppen az eredményre várnak. Szeretnének részt venni az erdei óvoda programban is a Szelidi-tónál. Jelenleg a mikrotérségi pedagógiai napok szervezése folyik. A szakmai programok keretében a bemutató foglalkozásokon kívül előadás lesz a pedagógusokat érintő legaktuálisabb kérdésről, az intézményi önértékelésről. Dajka-napot is tartanak, a gyakorlóóvodák tapasztalatait szeretnék interaktív foglalkozásokon megismerni. A pedagógiai nap keretében a Városi Művelődési Központban kiállítás is lesz Karlóczai Mariann játékpedagógus gyűjteményéből.

Mindenki csinos ruhába öltözve vett részt az eseményeken.

Az óvodák az ősz témájához kapcsolódóan gazdag programokat szerveznek. A Jókai utcai csoportok például szüreti napon vettek részt. A gyerekek múlt héten szőlőt szedtek, daráltak, préseltek, majd a szüreti felvonulás után a várszínpadon mutatták be nagy sikerű műsorukat a többieknek és a szülőknek. Az óvodapedagógusok fontosnak tartják, hogy a hagyományokat megőrizzék az újabb nemzedék tagjai is.

Természetesen a tánc sem maradhatott ki a programból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!