Dunaföldvár

2014.08.22. 13:00

Kiváló halleveket főztek Dunaföldváron

Dunaföldvár - Az esős idő ellenére jó hangulatban és sikeresen zajlott a XVII. országos halászléfőző verseny, amelyen tizenkilencen indultak.

L. Mészáros Irma

Az első helyezett, Joó Gyula vette át az oklevelet Koncz Gábortól

A versenyzőket népes tábor kísérte, segítette, majd az elkészült versenydarabot baráti társaságok, civil egyesületek tagjai fogyasztották el.

Koncz Gábor Kossuth- és Jászai-díjas színművész, aki a verseny fővédnöke és a zsűri elnöke volt, csak az időjárás miatt berzenkedett, egyébként a versenyt és a szervezést jóra, a körülményeket jelesre értékelte. Kovács János Venes-díjas mesterszakács elmondta, hogy a 2004-es Guinness-rekordot eredményező főzés óta Dunaföldvár a szíve csücske, s tudja, hogy kritikai megjegyzéseit sem veszik itt sértésnek. A zsűri az értékelésben az étel színét, illatát, állagát s az összízhatást pontozta. A szakember tanácsot is adott: ne turmixolják a hagymát, mert keserű lesz, s ne használjanak fagyasztott alaplét, valamint felejtsék el a varázsporokat , azaz az ételkiegészítőket. A halászlé kategóriában az első helyezett Joó Gyula és csapata lett, második a Szent Rókus Borlovagrend képviseletében Nagy Gábor, a harmadik helyen egy rendszeresen visszatérő bátmonostori fiatalember végzett: Halász Ádám. A halételek kategóriában a Híd összeköt elnevezésű csapat vehetett át jutalmat.

A zsűri harmadik tagja, a zsűritagként most debütáló Tóth-Nacsa Ági gasztroblogger így vélekedett a rendezvényről: Én is nyertem ma! Egy életre szóló élményt! Köszönöm Dunaföldvár!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!